Landenweb.nl

BURKINA FASO
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Ouagadougou
  Oppervlakte  274.200 km²
  Inwoners  21,497,096
  (2021)
  Munteenheid  West-Afrikaanse CFA-frank
  (XOF)
  Tijdsverschil  -1 (zomer -2)
  Web  .bf
  Code.  BFA
  Tel.  +226

To read about BURKINA FASO in English - click here

Hotels Burkina Faso

Vakantie en Bezienswaardigheden

Voor Burkina Faso geldt dat je eerst een bezoek brengt aan de website van het ministerie van Buitenlandse zaken voor de actuele stand van zaken in dit land. Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden beschreven.

advertentie

Kathedraal Ouagadougou Burkina FasoPhoto: Sputniktilt CC 3.0 Unported no changes made

Ouagadougou is de hoofdstad van Burkina Faso. Bezoek het Etnografisch Museum, dat een aanzienlijke collectie Mossi artefacten bevat. De stad is het middelpunt van de vele Mossi koninkrijken. Andere musea zijn het Nationaal Museum in het Lycee Bogodogo en de Slangen Museum in het Collège de la Salle. Wees getuige van de ceremonie met traditionele kostuums en trommels, bij het Moro-Naba paleis elke vrijdagochtend. ook de kathedraal is zeker een bezoek waard.

advertentie

Watervallen Karfiguela Burkina FasoPhoto: C Hug CC 2.0 Generic no changes made

Vanuit Ouagadougou, kun je excursies maken naar een klein kunstmatig meer 18 km. naar het noorden. Pabre, een oud Mossi dorp, ligt op korte afstand van een groot stuwmeer ten noorden van de stad. Op Sabou, kunnen je krokodillen zien van dichtbij. De nationale parken en reservaten zijn de beste plaatsen om wilde dieren te bekijken. Ten zuiden van Ouagadougou, in de buurt van Po, is een wildreservaat met een grote populatie olifanten, antilopen, apen, bavianen en wrattenzwijnen. De watervallen van Karfiguéla zijn een reeks watervallen langs de Komoé-rivier in het zuidwesten van Burkina Faso. Ze liggen ongeveer 12 km ten noordwesten van Banfora en zijn een belangrijkste toeristische trekpleisters in Burkina Faso.

Markt Bobo-Dioulasso Burkina FasoPhoto: Adam Jones Ph.D CC 3.0 Unported no changes made

Ontdek de aantrekkelijke straten en de bruisende markt, de Grand Marche, van Bobo Dioulasso, de grootste stad bewoond door het Bobo volk. Andere bezienswaardigheden zijn het Musee Provincial du Houët met regionale relikwieën, kunsten en ambachten, en de Grande Mosque in de wijk Kibidwé.

BURKINA FASO LINKS

Advertenties
• Hotels Burkina Faso
• Vliegticket Burkina Faso | VliegenNaar
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over BURKINA FASO bij Bol.com

Nuttige links

Burkina Faso Startnederland (N+E)
Reisinformatie Burkina Faso (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems