Landenweb.nl

BURKINA FASO
Bevolking

To read about BURKINA FASO in English - click here

Hotels Burkina Faso

Bevolking

advertentie

Burkina Faso BevolkingPhoto: Publiek domein

In Burkina Faso wonen ruim 20 miljoen mensen (2017). De bevolkingsdichtheid bedraagt ongeveer 73 inwoners per vierkante kilometer.

Meer dan 50% van de inwoners van Burkina Faso behoort tot de Mossi. De Mossi wonen in het centrale deel van het land. In het noorden van het land leven de nomadisch levende Fulani. Andere belangrijke minderheden zijn de Lobi, de Mandé, de Bobo en de Gourma. Fransen vormen het grootste deel van de in Burkina Faso levende buitenlanders.

Taal

advertentie

Frans TaalkaartPhoto: Publiek domein

Frans is de officiële taal van Burkina Faso, maar slechts 15% van de bevolking spreekt dit ook thuis. Daar worden vooral inheemse talen gesproken. Mossi of Moré is de taal die meer dan 50 % van de bevolking spreekt, vooral in de regio rond de hoofdstad Ouagadougou. Andere belangrijke talen zijn Fulfulde en Dioula. Deze drie talen hebben een nationale status, in tegenstelling tot de vele andere inheemse talen die in Burkina Faso gesproken worden.

Godsdienst

Burkina Faso MoskeePhoto: Semiliki CC 3.0 Unported no changes made

Ongeveer de helft van de bevolking van Burkina Faso is moslim. 40% van de bevolking belijdt traditionele natuurreligies. De rest (ongeveer 10%) is christelijk, vooral rooms-katholiek.

BURKINA FASO LINKS

Advertenties
• Hotels Burkina Faso
• Vliegticket Burkina Faso | VliegenNaar
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over BURKINA FASO bij Bol.com

Nuttige links

Burkina Faso Startnederland (N+E)
Reisinformatie Burkina Faso (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems