Landenweb.nl

BOTSWANA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Gaborone
  Oppervlakte  581.730 km²
  Inwoners  2.369.036
  (mei 2019)
  Munteenheid  pula
  (BWP)
  Tijdsverschil  +1
  Web  .bw
  Code.  BWN
  Tel.  +276

To read about BOTSWANA in English - click here

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Botswana Okavanga Delta

Photo:Justin Hall Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

Botswana heeft een afwisselend landschap, hoewel het grootste gedeelte van het land bestaat uit de Kalahari-woestijn. De safarimogelijkheden in Botswana zijn legio en de wilddichtheid van het land is zeer groot.

De Okavango Delta, de grootste inlandse rivierdelta ter wereld, bestaat uit een labyrint van duizenden grote en kleine rivieren, kreken en eilanden, en is daardoor vooral te bezoeken met een traditionele 'mokoro', een houten kano. Het kleine Moremi Game Reserve is een zeer gewilde safaribestemming door de grote verscheidenheid aan dieren, met name ca. 500 vogelsoorten, en mopanebossen. De Tsodilo Hills in de Kalahari woestijn zijn een van de heiligste plaatsen van de Bosjesmannen, waar ca. 4000 oeroude rotstekeningen met dansen, dieren en jachtscènes opgenomen zijn in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Central Kalahari Game Reserve is het op één na grootste wildpark ter wereld.

advertentie

Chobe Nationaal park Botswana

Photo:Gorgo in het publieke domein

Vanuit het stadje Maun worden de meeste safari's georganiseerd naar de nationale parken en reservaten. Wie wilde dieren zoekt komt volledig aan zijn trekken in het Chobe National Park (1200 km2), het meest bezochte park van Botswana waar, naast ongeveer 460 vogelsoorten, bijna alle grote zoogdieren van zuidelijk Afrika voorkomen, op de neushoorn na. Onder andere grote kuddes olifanten (ca. 120.000) trekken naar de Chobe-rivier.

De enorme Makgadikgadi-zoutpannen, de grootste ter wereld, zijn zowel in de droge als de natte periode een paradijs voor dierenliefhebbers, waar de op één na grootste zebratrek in Afrika plaatsvindt. Andere natuurgebieden zijn het Nata Bird Sanctuary (vogels), het Nxai Pan National Park (o.a. zandduinen en grote kuddes springbokken, giraffes en zebra's), de Linyati Wetlands (o.a. olifanten en wilde honden), het waterrijke privéreservaat Kwando Concession (o.a. kuddes olifanten en buffels), de Selinda Concession (o.a. veel wilde honden), de Khutse Game Reserve, Khama Rhino Sanctuary (neushoorns), Savute Game Reserve, Northern Tuli Game Reserve (o.a. leeuwen, olifanten, luipaarden, jachtluipaarden) en de Mashatu Game Reserve, waar zelfs een mountainbike-safari mogelijk is.

advertentie

Botswana Kgalagadi Transfrontier Park

Photo:Amada44 Creative Commons Attribution 3.0 Unported no changes made

Het Kgalagadi Transfrontier Park is een vrij nieuw wildpark, met grote kuddes wildebeesten en andere antilopen, en omvat het vroegere Kalahari Gemsbok National Park (Zuid-Afrika) en Gemsbok National Park (Botswana). Mokolodi Game Reserve is een educatief privé-wildpark waar nog witte neushoorns voorkomen en een succesvol fokprogramma van dit zeldzame dier is opgezet.

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

BOTSWANA LINKS

Advertenties
• Botswana verre reizen van ANWB
• Safari Botswana Tui Reizen
• Botswana Vliegtickets.nl
• Djoser Rondreis Botswana
• Botswana Travelworld
• Vakantie Botswana
• Rondreizen Botswana
• Rondreis Botswana
• Hotels Botswana
• Gaborene Vliegtickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Botswana

Nuttige links

Botswana Afrikalinks (N)
Botswana Foto's
Botswana Reisverslag (N)
Dieren in Botswana (N
Reisinformatie Botswana (N)
Reizendoejezo - Botswana (N)
Rondreis Botswana (N)
Telefoongids Botswana

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems