Landenweb.nl

BENIN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Porto-Novo
  Oppervlakte  112.622 km²
  Inwoners  12,451,040
  (2021)
  Munteenheid  West-Afrikaanse CFA-frank
  (XOF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .bj
  Code.  BEN
  Tel.  +229

To read about BENIN in English - click here

Groepsrondreis Ghana, Togo en Benin

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Benin MarktPhoto: Jbdodane CC 2.0 Generic no changes made

Benin is een nog vrij onbekende vakantiebestemming, zodat men nog vrijwel ongestoord kan genieten van de savannes, de regenwouden in de bergen en de daar verblijvende dierenwereld met vooral een rijke vogelwereld. Op een aantal plaatsen kan men ook uitstekend surfen, zwemmen en duiken, het is zelfs mogelijk om van een fietsvakantie te genieten.

advertentie

Pendjari Nationaal Park BeninPhoto: Fawaz.tairou CC 3.0 Unported no changes made

Grote dieren als olifanten, leeuwen apen en nijlpaarden zijn te zien in het Parc de la Pendjari Nationaal Park, onderdeel van het veel grotere en in drie landen liggende Parc National du W(est). Benin, en dan met name de kustplaats Ouidah, was de bakermat van voodoo (in Benin voudun), hier een animistisch geloof zonder vervloekingen via voodoo-poppen. Bezoek in januari het spectaculaire voodoo-festival van Ouidah. Ouidah is ook een bezoek waard door de Tempel van de Heilige Python en een van de grootste Portugese forten van Afrika, São João Baptista de Ajudá.

advertentie

Grand Popo Strand BeninPhoto: Ji-Elle CC 3.0 Unported no changes made

Ook voor strandliefhebbers heeft Benin wat te bieden, Grand Popo heeft verschillende mooie stranden, evenals de grootste stad van Benin, Cotonou, waar op een grote markt bijna alles te koop is. Zeer bijzonder is de stad Ganvié, ca. 3000 bamboewoningen gebouwd op palen in Lake Nokoué, met tevens een watermarkt; wat minder bekend maar zeker de moeite waard is het palendorp Aguégués. De belangrijke Somba-stam woont in vestingdorpen van ronde lemen hutten met daar bovenop kegelvormige daken en terracotta vazen. Bij de stad Dassa-Zoumé ligt het 'land van de 41 heuvels'. Ook het bergdorp Tanéka Koko heeft een bijzondere bouwstijl ontwikkeld.

Benin Museum van AbomeyPhoto: Joachim Huber CC 2.0 Generic no changes made

Het museum van Abomey toont de geschiedenis van de Abomey koninkrijken en er is een troon van menselijke schedels te zien. Het complex van koninklijke paleizen in Abomey staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

BENIN LINKS

Advertenties
• Goedkoop vliegen? Vliegennaar.nl
• Hotels Trivago
• Groepsrondreis Ghana, Togo en Benin
• Hotels Benin
• Boeken, ook tweedehands, over BENIN bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Benin (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems