Landenweb.nl

BALI
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Indonesisch, Balinees
  Hoofdstad  Denpasar
  Oppervlakte  5.633 km²
  Inwoners  4,414,400
  (2020)
  Munteenheid  roepia
  (IDR)
  Tijdsverschil  +8
  Web  .id
  Code.  IDN
  Tel.  +62

To read about BALI in English - click here

Bali verre reizen van ANWB

Populaire bestemmingen INDONESIE

BaliJavaSumatra

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Bali Strand KutaPhoto: Cameron Kennedy CC 3.0 Unported no changes made

Bali, met zijn stabiele tropische klimaat, is toeristisch gezien een van de populairste Indonesische eilanden, hoewel het eiland in de 21e eeuw met een aantal bomaanslagen op toeristen te maken heeft gehad die het toerisme ernstige schade toebrachten. Toch blijft het voornamelijk hindoeïstische Bali populair onder toeristen, onder meer vanwege het natuurschoon met prachtige terrasvormige rijstvelden (sawa's) en vulkanen, de vele middeleeuwse monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst.

De bekendste stranden liggen in het zuiden van Bali, de oostkust is dé plek om te snorkelen. Kuta is de belangrijkste badplaats van Bali met een bruisend nachtleven, Sanur is de oudste badplaats en in tegenstelling tot Kuta meer geschikt voor rust zoekende toeristen. De Balinese gastvrijheid is beroemd, net als de Balinese keuken. Zowel in de droge periode (maart-november) als de in de regentijd (november-maart) is Bali een perfecte vakantiebestemming

advertentie

Pura Besakih BaliPhoto: Schnobby CC 3.0 Unported no changes made

De moedertempel Pura Besakih, tevens de grootste tempel van Bali, bevindt zich midden op het eiland, en bestaat uit ca. 200 bouwwerken verdeeld over dertig complexen. Een van de drukst bezochte tempels en behorend tot de zes belangrijkste tempels van Bali is Pura Tanah Lot, gelegen voor de westkust van Bali en gebouwd boven op een rots en daardoor alleen bij eb te bereiken.

Het Bali Museum bestaat uit vier gebouwen: Tabanan voor muziekinstrumenten en maskers, Karangasem voor sculpturen en schilderijen, Timur voor archeologische vondsten en Buleleng voor textiel. Taman Nasional Bali Barat is een nationaal park in het noordwesten van Bali met een savanne, een gemengd moessonbos en een mangrovebos, waar ca. 160 diersoorten leven en veel bedreigde plantensoorten, waaronder de Indische goudenregen of trommelstokkenboom en de sandelhoutboom.

advertentie

Gitgit Waterval BaliPhoto: Rainhard Findling CC 3.0 Unported no changes made

Van de Gitgit watervallen is de grootse 45 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van Bali

Gunung Kawi is een in rotsen uitgehouwen complex van candi's of stupa's, Tulamben is een duikgebied waar veel scheepswrakken liggen, Goa Lawah is een heilige vleermuizengrot, Klungkung de resten van een 18e-eeuws koninklijk paleis, Doa Gajah of Olifantsgrot is een 11e-eeuwse grot met hindoeïstische en boeddhistische elementen, Danau Batur is het grootste meer op Bali, Pantai Lovina of Lovina Beach heeft een zwart lavastrand en staat bekend als spotplaats van dolfijnen, Ubud is een prachtige gelegen kunstenaarsdorp en wordt algemeen beschouwd als het culturele middelpunt van Bali, en herbergt tevens een beschermd gebied voor langstaartapen, 'Monkey Forest'.

advertentie

BALI LINKS

Advertenties
• Bali verre reizen van ANWB
• Bouw je eigen Bali Rondreis
• Mambo jongerenreizen Bali
• Bali Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Rondreizen Bali
• Bali Hotels
• Avontuurlijke & duurzame rondreizen voor reizigers tussen de 18 en 37 jaar
• Bali rondreizen met kinderen
• Boeken, ook tweedehands, over BALI bij Bol.com

Nuttige links

Duiken, reizen, dieren, landschap, natuur, en foto's Bali (N)
Reisinformatie Bali (N)

Bronnen

www.landenweb.nl/indonesie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems