Landenweb.nl

Lara
 

To read about Lara in English - click here

advertentie
Naar Lara met Sunweb Turkije verre reizen van ANWB

Algemeen

Lara Strand

Lara StrandFoto: Mike Fleming (CC BY-SA 2.0) no changes made

Lara, dat vaak wordt gezien als de mooiste wijk van Antalya, is een vakantiebestemming van topklasse. Als toeristische nieuwkomer heeft het zich nu al de reputatie van 'het Las Vegas van Turkije' kunnen verwerven en dat is niet voor niks. De stad beschikt over talloze schitterende themahotels. Zo is er een replica van Moskou's Kremlin, een kopie van Istanbul's schitterende Topkapi-paleis en een resort geheel in Venetië-stijl. Alle luxe ketens hebben of willen hier dan ook een hotel. Een vakantie in Lara is als een vakantie in Antalya, maar dan in een luxueuzer, prettiger ambiance.

advertentie
Hotels Lara Lara Tui Reizen

Ligging

Lara ligt aan de heerlijke zuidkust van Turkije, direct aan de Middellandse zee. Het stadje bestaat uit een klein centrum met enkele winkeltjes en een grote straat met hotels. Aan de bekende hotelstaat liggen pakweg twintig gigantische resorts. Op zo'n 5 kilometer ten westen van Lara ligt het mooie historische centrum van Antalya. Iets meer naar het oosten ligt het toeristische Belek, terwijl je door noordwaarts te rijden de gastvrije binnenlanden van Turkije kunt ontdekken.

Belek Zonsondergang

Belek ZonsondergangFoto: Senol Demir (CC BY 2.0) no changes made

advertentie
Antalya Vliegtickets.nl Antalya Vliegtickets Tix.nl

Weer

Zoals je mag verwachten van een toeristische topbestemming in Turkije is het weer in Lara fantastisch. Gemiddeld kent men hier zo'n 310 dagen zon per jaar en de gemiddelde jaartemperatuur is maar liefst 18,7 graden. In de maanden juni tot en met september ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de dertig graden. Dit is ook de periode waarin het toerisme hoogtijdagen viert. April en mei zijn eveneens aangenaam, maar iets minder heet. Een heerlijk mediterraans, bijna subtropisch klimaat dus.

Geschiedenis

Lara is een relatief nieuwe wijk in Antalya, die vooral opkwam door het toenemende zontoerisme waar Turkije vanaf de jaren '80 mee te maken kreeg. Het is ook de enige historie die Lara heeft. Het stadje is gebouwd door hoteliers en draait puur om zontoerisme. De naam 'Lara' betekent 'Zand' en dat zegt al genoeg. Antalya zelf heeft uiteraard wel een geschiedenis die ver teruggaat. Voor een compleet overzicht van de geschiedenis van Turkije zie de geschiedenispagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Antalya vlakbij Lara

Antalya vlakbij LaraFoto: Nilfanion CC 2.0 Generic no changes made

In Lara en haar directe omgeving is van alles te beleven. Zo ligt het gezellige haventje van Kaleici Marina op loopafstand, evenals het Antalya aquarium. Zoals gezegd ligt het historische centrum van Antalya op zo'n 5 kilometer, dus ook al het moois dat hier te zien is hoef je niet te missen. Als je 10 kilometer verder gaat zijn er bovendien unieke bouwwerken te bezoeken die van de lange historie van het gebied getuigen, zoals de ruïnes van Perge. Geïnteresseerd in al deze attracties? Er worden talloze tours aangeboden.

Tips

Lara Düden Watervallen

Lara Düden WatervallenFoto: Saffron Blaze CC 3.0 Unported no changes made

Om te genieten van een heerlijke vakantie hoef je Lara echter helemaal niet uit. Het beschikt namelijk over een gezellig centrum met enkele restaurantjes, bars en terrasjes en heeft bovendien een fantastisch beachpark. Bovendien ligt een van de langste en mooiste stranden van Turkije direct voor de deur. Bijna alle resorts in Lara liggen direct aan dit heerlijke strand. Als klap op de vuurpijl liggen de wereldberoemde Düdenwatervallen in Lara. Deze watervallen hebben onlangs de status van beschermd natuurreservaat gekregen en zijn een bezoek meer dan waard.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

Lara LINKS

Advertenties
• Naar Lara met Sunweb
• Lara Vliegtickets.nl
• Lara Tui Reizen
• Antalya Vliegtickets Tix.nl
• Hotels Lara
• Autoverhuur Sunny Cars Vliegveld Antalya

Nuttige links

Telefoongids

laatst bijgewerkt augustus 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems