Landenweb.nl

THAILAND
Rondreis Thailand 1

Een rondreis door Thailand maken is één van de mooiste manieren om het land te leren kennen. Thailand heeft iets magisch en de mensen zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij, het wordt niet voor niets ook wel het land van de glimlach genoemd. Thailand is ook een land van tegenstellingen, die je het best kunt leren kennen tijdens een rondreis Thailand.

Bountystrand op Ko Samet

In het zuiden van Thailand vind je bijvoorbeeld de prachtige stranden, waar het land bij velen om bekend staat. Minder bekend zijn misschien de indrukwekkende bergen in het noorden van Thailand, of de nationale parken met hun prachtige natuur. In de hoofdstad Bangkok worden de tegenstellingen van Thailand echt goed zichtbaar: naast eeuwenoude tempels en pagodes vind je hier ook wolkenkrabbers en moderne shoppingmalls. Waar je in Thailand ook naartoe gaat, overal word je uiterst vriendelijk ontvangen.

Thailand is werkelijk een feest voor de zintuigen. Iedereen die er geweest is kan er maar niet over uit hoe prachtig de kleuren zijn en hoe zalig je in Thailand kunt eten. Thaise gerechten hebben vaak een scherpe smaak maar zijn altijd zeer licht verteerbaar en erg gezond. Er wordt veel gewerkt met kruiden zoals chili en producten als kokosmelk, gember en knoflook. De nagerechten bestaan vaak uit tropische vruchten zoals mango, ananas, durian, papaja en lychee. Het wordt overigens aangeraden om uit te kijken met ijs, ongepasteuriseerde melk, rauw vlees en vis en rauwkost. Wat dranken betreft zijn alle internationale frisdranken en veel bieren verkrijgbaar, maar probeer ook eens een lokale Singha of de Thaise Mekong whisky.

Rondreizen in Thailand

Tempels in Bangkok

Een rondreis door Thailand begint meestal in Bangkok, een echt winkelwalhalla. De prijzen zijn voor Westerse begrippen al laag, maar bij straatverkopers kun je nog steeds proberen af te dingen op de prijs. Bangkok kent talloze overnachtingsmogelijkheden en heeft hotelkamers in elke prijsklasse, letterlijk vanaf een paar Euro per nacht.

Verkoop etenswaren op de rivier

In Bangkok moet je in elk geval een bezoek brengen aan Wat Phra Kaeo, hier vind je het heiligste Boeddhabeeld van Thailand. Ook de drijvende markt is zeker een bezoek waard, hier worden allerlei leuke spulletjes te koop aangeboden op het water. Overal in Thailand rijden bussen, treinen en taxi’s, maar misschien is het leuk om ook eens gebruik te maken van een tuk-tuk, een driewielige brommertaxi waar je ooit in je leven in moet hebben gezeten.

Boeddhisten in Chang Mai

Tijdens de rondreizen Thailand zijn er een aantal bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Allereerst het nationale park Kanchanaburi, dat bekend is vanwege de spoorbrug over de rivier de Kwai. In het uiterste noorden ligt Chiang Rai, een stad die lang geïsoleerd is geweest en zich daardoor onderscheidt van de rest van Thailand. De bevolking kent eigen tradities en je vindt in Chiang Rai het drielandenpunt waar Thailand, Birma en Laos elkaar ontmoeten. Cultuurliefhebbers mogen de oude koningsstad Ayutthaya zeker niet missen. Hier vind je bijzondere tempelruïnes en een 12 km lange stadsmuur die het verleden van Ayutthaya als belangrijke stad goed laten zien. Duikliefhebbers moeten naar Koh Tao, waar je ook goed kunt zeilen en voor strandliefhebbers is Phuket een must, echt een waar paradijs met prachtige witte zandstranden.

Zelf een rondreis in Thailand maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Thailand of een groepsrondreis Thailand.

Muay Thai gevecht

Thailand is ook zeer geschikt voor familiereizen. Bijvoorbeeld als je met je gezin een verre reis met kinderen naar Thailand wil maken. Thailand is een veilig land om met je kind te reizen en heeft veel kindvriendelijke hotels. Voor meer informatie over familiereizen Thailand kun je kijken op Familiereis Thailand.

Voor meer Thailand informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Thailand van ReisMee.nl.

Wil je je Thailand reis boeken en ben je op zoek naar de goedkoopste aanbieder? Dan is Stip Reizen een absolute aanrader!