Landenweb.nl

THAILAND
Hua Hin Far from worries Place

Hua Hin kan je gerust één van de meest bijzondere steden in Thailand noemen. Het is niet de stad met de mooiste bezienswaardigheden van Thailand, ook niet met de mooiste stranden, het heeft zelfs niet de meeste tempels. Hua Hin is anders dan alle andere plekken in Thailand en juist dat maakt het zo’n unieke en leuke locatie!

Hua hin strand

Hua Hin

Waarom is Hua Hin zo’n belangrijke plek als het niet de mooiste stranden of indrukwekkendste tempels heeft? Dat is een goede vraag! Hua Hin is de perfecte mix tussen strand en stad met een goede mix van levendige markten, strandbars, een mooie stad met comfort op elke hoek van de straat. Hua Hin is niet zomaar een stad in Thailand, het is de oudste badplaats van het land en sinds 1920 ook nog het zomerverblijf van de koning. Vooral het laatste maakt de stad populair.

Hua Hin ligt op slechts 3 uur rijden van Bangkok wat het een ideale ‘weekend-get away’ maakt. Door de komst van de koning(en) is de stad in positieve zin veranderd. Ten eerste omdat er een betere infrastructuur is. Daarnaast trekken er ook veel rijkere locals en expats heen. Dit bracht en brengt de ontwikkelingen in Hua Hin in sneltreinvaart. Zo kan je hier heerlijk eten in één van de vele restaurants of een drankje doen in één van de bars. Daarnaast is Hua Hin, door de komst van de koning, één van de veiligste steden van het land. Criminaliteit is hier bijna niet.

De meeste mensen die Hua Hin bezoeken komen om te ontsnappen aan de drukte van de steden. Het strand van Hua Hin is niet het mooiste strand maar alsnog mooi genoeg voor een heerlijke strandvakantie in Azie. Als strandhangen niet jou ding is is er in Hua Hin genoeg te doen. Zo kan je er goed windsurfen en andere wateractiviteiten beoefenen. 

Hua Hin zomerverblijf

Hua Hin

Sinds 1920 is Hua Hin het zomerverblijf voor de koningen. Het waren koning Rama VI en Rama VII die hier het zomerverblijf lieten bouwen. Het bekendste verblijf is de Phra Ratchawang Klai Kangwon, dit betekend overigens ‘Far from Worries Palace’. Alleen daarom is het al een geweldig gebouw zijn. Het is zo’n bekende naam dat ‘Far from Worries Palace’ vaak als slogan voor de stad gebruikt wordt.

Vandaag de dag gaat er een hoop geld om in Hua Hin maar laat dat je niet afschrikken. Hua Hin is een bruisende badplaats met heerlijk eten, prime openbaar vervoer (om tussen de stranden te ‘hoppen’) en je komt er veel makkelijker, sneller en goedkoper dan menig ander badplaats in Thailand!