Landenweb.nl

THAILAND
Het zuiden provincie Krabi

Tekst en Foto's:
Ton Stegers.

Met de Trein van Bangkok naar HUA-HIN.
Meteen als we in Bangkok aankomen om 7.30 gaan we informeren en dan blijkt dat we meteen een aansluiting kunnen krijgen naar Hua Hin nog een ritje van 230km en we besluiten maar meteen de tickets te nemen en in te stappen. 2 de Class en iets minder comfortabel maar ook dit is goed te doen.
In deze rit is weer eten inbegrepen en koffie en fris. Ondanks een trip van enkele uren valt dit ook weer mee.
Tijdens de gehele rit zitten voor ons in de trein 2 Hollandse meiden waarvan de een de gehele reis onafgebroken heeft liggen kletsen en de ander alleen maar heeft geluisterd en af en toe Ja of Nee zei. En dan over onderwerpen waar je letterlijk de schoenen van uit vielen. In Hua Hin, aangekomen wilde Ria meteen in de Tuk Tuk of Taxi, maar Ton zei je bent een Backpacker en geen TUKTUKPACKER je gaat maar gewoon lopen. Dus daar ging Ria met haar 20 kilo op haar rug met 33 graden. door Hua waar het zomerverblijf van de koning is.

We willen hier maar een dag blijven want het valt ons in eerste instantie wat tegen alhoewel het aan zee ligt en er mooie pieren zijn. Dus wat doen we?
We hebben maar meteen een Ticket gekocht voor de nachtbus naar KRABI in het zuiden ter hoogte van Pukket.

De bus vertrekt morgenavond om17.00 uur en we zijn er de andere dag om 6 uur morgens.
We komen nog mensen tegen die we in Chiang mai hadden ontmoet.
We hebben een Guesthouse gevonden binnen 10 minuten voor 500 bath dat we meteen genomen hadden toen we zagen: bed, douche, airco. Het was alles behalve romantisch Maar ja je kunt niet alles hebben. We waren doodop maar zijn toch door Hua Hin gaan lopen. Het gedeelte waar de old-market ligt is bruisend en er zijn weer massa's eettentjes en kraampjes waar je alles kunt kopen. We liepen nog door een gedeelte van de markt dat overdekt is en waar men net alle kramen aan het schoonmaken was.
En wie stak er weer net zijn kopje boven een rooster uit? Ja hoor een leuke rat. Hij keek rond alsof hij zeggen wilde: waar gaan we vanavond eens lekker eten. Lijkt vies maar valt wel mee.

Als je dan ziet dat we een openbaar toilet bezoeken dat zo superschoon is dat je er zelfs niet met je eigen schoenen in mag en er bij de ingang allerlei maten slippertjes staan om aan te trekken dan ben je een ratje zo vergeten.
Wij hebben op de hoek van het marktje (niet ver van het station) heel lekker gesmuld. Boven ons was een schouwspel van honderden spreeuwen die op de muggen afkwamen die rond de verlichtingen van de billboards zaten.
Na nog een uurtje in een internetcafé te hebben gesurft zijn we naar bed gegaan om de klok rond te slapen.

Vandaag dan maar Hua Hin verkennen en na ff de andere kant te zijn opgelopen komen we op een prachtstrand waar we gezellig een paar uur in een ligstoel gaan liggen en ons laten verwennen door 2 oude mensjes met hun strandhuisje die ons heerlijk eten en drank brengen. Lekker relaxen dus.

Je hebt er dan een hele middag gezeten en gegeten en bent op je wenken bediend en je bent er weer niet armer van geworden.
Op het strand komen telkens mooie paardjes voorbij waar je zelf een ritje mee kunt maken. Dit gedeelte was ook druk omdat er aan de achterzijde van het strand een paar dikke hotels stonden met overwegend Scandinavische toeristen.

Met de Bus van HUA-HIN naar Krabi.
Vanavond om 8 uur in de bus gestapt en na een rit van 10 uur om 6 uur in deochtend aangekomen in Krabi. Tijdens de eerste honderd km zat er naast ons een Thaise Witte non die de hele tijd kotste ze was hartstikke misselijk. Lekker met een plastic zakje in haar hand vol inhoud bleef ze maar geluiden maken.

Zelfs Ria die toch in de zorg werkt werd er beroerd van. Tijdens de rit in de avond werden er allerlei smerige Dracula films gedraaid waar ook wij van over onze nek gingen. En alles Keihard in het Thais.

Wij zaten op stoel 5 en 6 en hoefden dus niets te missen van de film. Wij waren de enige toeristen in de bus en er sprak niemand Engels.
Plots stond de bus stil.
Wij vroegen nog : Is this a stop? Is this a break? Pauze? Iedereen trok zijn schouders op want ze verstonden ons niet (maar wel weer die eeuwige Glimlach)
Maar toen iedereen naar buiten ging om inkopen te doen, fruit drank etc gingen wij ook maar ff naar buiten en rookten een sigaretje en kochten wat te knabbelen. Toen de meute weer terug naar de bus ging zijn we er maar weer achteraan gehold.

Verder lezen >> www.reisimpressies.eu Thailand zuid

Klaar voor vertrek naar Hau Hin
Super schoon toilet
Wachten....
Slapende spoorwegbeambte
Ons huisje