Landenweb.nl

THAILAND
Chiang Mai en the Golden Triangle

Tekst en foto's:
Ton Stegers.

28 januari 2009
Vanmorgen om 7 uur uit de veren omdat we de vlucht naar Bangkok moesten hebben.
De vlucht verliep prima en we hadden na een stop van 2 uur in Bangkok meteen een vlucht naar Chiangmai (het vliegen kost bijna niks en je voelt je een beetje miljonair) waar we een hotelletje geboekt hadden voor een nacht. Downtown Inn ,Lekker luxe maar niks voor ons.
Bij aankomst ff surfen en de TROTTER nalezen en binnen een paar minuten hadden we om de hoek van het hotel een leuk Guesthouse (Kims place) gevonden waar we 11 euro betalen voor 2 personen incl. ontbijt.
Kims place ligt lekker rustig en centraal en heeft een lekkere tuin waar het heerlijk ontbijten is.
Het wordt gerund door een meisje en haar vader en ze doen echt alles om het naar je zin te maken.

Over de markt gelopen waar we nog maar ff 2 paar sandalen (echte TEVA tussenhaakjes) gekocht hebben. Het stikt hier van de tentjes en restaurantjes en je hoeft echt niet bang te zijn dat je hier IETS niet krijgen kunt.

Vanmorgen na het ontbijt ons nieuw onderkomen betrokken en meteen een scooter gehuurd voor een paar dagen. We gaan richting noorden naar MAE RIM dit is een route door een heel groen natuurgebied met heel veel aantrekkelijke stops.

Het eerste stuk is meteen chaotisch omdat je door een enorm verkeer heen moet loodsen en dat natuurlijk links. Maar daarna is het dan ook relaxed rijden.
We hebben eerst een koffiestop gemaakt waar weer alles met handen en voeten gebeurd. Je kunt hier net zo goed Limburgs
als Engels spreken, verstaan doen ze je toch niet. Een Snakefarm langs de weg hebben we een bezoekje gebracht en dat was echt lachen.

Het was een show die nergens op sloeg behalve op je lachspieren. Het leukste was nog het publiek en de kinderen. De kinderen en oma’s sprongen soms gillend de tribune op van de angst.
Een bijbehorend dierentuintje was ook lachen maar ook schrijnend, de partij voor de dieren bestaat hier niet. In een kooi zat een duif met een grootbord ervoor: This is a Dove.

Verder rijdend door de oplopende temperatuur ( het is echt heet) zijn we naar een natuurreservaat geweest met 10 watervallen oplopend van klein naar groot. Prachtige omgeving en lekker koel aan het water. Een heel prachtig oerwoud dat ons deed herinneren Venezuela en Tanzania.

Heel hoge bomen en plantenn grote vlinders. Langs de weg gegeten in een Thais tentje waar de eigenares ons even een heerlijke maaltijd bereide. Een lekker bord Pad Thai en samen met 2 colaatjes betaalden we hier 100 Bath voor.

Aan de overkant van de weg waren ze olifanten aan het wassen in de rivier. Een prachtig gezicht. Op ons gemak teruggereden en dat was lekker maar als we voor een stoplicht moesten wachten was het niet te harden. Bloedheet en uitlaatgassen van het verkeer waar we middenin stonden.

Stoplichten in Thailand hebben onder het rode of groene licht nog een teller die terugtelt tot je kunt vertrekken.
Erg handig dan weet je precies hoelang de crematie nog duurt op die plek als je in die hete zon staat.
Kriskras door Chiangmai heen was het nog even zoeken voor we ons hotelletje gevonden hadden maar via Chinatown toch weer veilig thuis.

Verder lezen >> www.reisimpressies.eu Chiangmai

Reptielenshow in de snakefram
Uitstekende werkkracht
Golden Triangle
Even
De Witte Tempel. (Wat Rong Khun)