Landenweb.nl

Los Cristianos
 

Naar Los Christianos met Sunweb

To read about Los Cristianos in English - click here

advertentie
Los Christiano Tui Reizen Hotels Trivago

Algemeen

Samen met de Costa Adeje en de Playa de las Americas vormt Los Cristianos de toeristische drie-eenheid van het prachtige Tenerife. Los Cristianos biedt echter iets wat niet veel andere badplaatsen bieden: het combineert een fantastisch strand en perfecte toeristische faciliteiten met historie en traditioneel leven. Het heeft als een van de weinige plaatsen een geschiedenis die verder teruggaat dan het moment dat het toerisme op gang kwam. Zo komt het dat er hier nog steeds veel vissers en andere locals wonen wier families hier al eeuwen wonen. Dit zorgt ervoor dat de plaats wat relaxter en authentieker is dan andere plaatsen en het toerisme er minder massaal is.

Los ChristianosLos ChristianosPhoto: Diego Dellso license CC BY-SA no changes made

advertentie
Hotels Los Christianos Naar Los Christianos met Sunweb

Ligging

Los Cristianos ligt aan de heerlijke zuidkust van Tenerife, op zo’n 20 minuten van het vliegveld Tenerife Reina Sofia. Ten westen grenst het aan Playa de las Americas. Deze plaats is meer toeristisch en beide badplaatsen lopen als vanzelf in elkaar over. Als je vanaf Playa de las Americas Los Cristianos binnenloopt zie je alleen aan het breder worden van het zandstrand dat je nu in Los Cristianos bent. Als je doorloopt kom je vanzelf op het centrale punt de stad: de haven, waar vissers sinds mensenheugenis elke dag met verse vis binnenvaren. Bovendien verbindt deze haven Tenerife met andere eilanden als La Palma, La Gomera en El Hierro. Los Cristianos herbergt twee stranden: de Playa de Los Cristianos, niet ver van de haven, en de Playa de la Vistas.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Los Christianos

Weer

Het heerlijke klimaat van Los Cristianos zorgt ervoor dat het een van de favoriete winterzonbestemmingen is van vele mensen. Niet alleen de zomer is het hier goed toeven, maar ook in de winter is het weer warm, zonnig en droog. Zowel de lucht- als de watertemperatuur komen zelden onder de 20 graden. ’s Winters kan het iets meer regenen dan in de zomer, maar nog steeds is het hier een stuk droger dan in bijvoorbeeld Nederland. Het kan ook wat waaien, maar door de hoge gebouwen ligt Los Cristianos redelijk beschut. ’s-Zomers is er over dit soort dingen al helemaal niet te klagen. Warme winden uit de Sahara voeren een droge lucht aan, wat ertoe kan leiden dat temperaturen boven de 40 graden uitkomen.

Geschiedenis

Zoals gezegd is haar historie een van de onderscheidende kenmerken van Los Cristianos. Al sinds de 16de eeuw wordt er gevist. Langzaam maar zeker groeide het stadje en toen er in 1909 een moderne kaai werd gebouwd die ervoor zorgde dat ook grote schepen konden aanmeren ging dit alleen maar sneller. Haar huidige vorm kreeg het stadje echter door het toerisme. Toen in 1955 werd ontdekt dat een verblijf hier gunstig zou zijn voor de behandeling van ziektes als mulltiple sclerose en reuma kwam het toerisme op gang. Toen vervolgens ook andere toeristen ontdekten hoe heerlijk het kan zijn om hier te verblijven ging dit alleen maar sneller. Uiteindelijk werd om deze reden het huidige vliegveld gebouwd, wat voor de huidige populariteit van de plaats heeft gezorgd.

Los Christianos StrandLos Christianos StrandPhoto: Mataparda in het publieke domein

Bezienswaardigheden

Een belangrijke trekpleister van de plaats zijn de twee grote stranden, die worden verbonden door een lange wandelboulevard met een groot aanbod aan restaurants en winkeltjes. Daarnaast is de omgeving fantastisch: je vindt er de vulkaan El Teide, omgeven door een schitterend gebergte dat doet denken aan een maanlandschap.

Tips

Iedere zondagmorgen is er een zwarte markt. Er wordt hier veel meuk aangeboden, maar er zitten ook zeker leuke dingen tussen. Een aanrader voor de koopjesjager! Een ander advies is om, als je met kinderen bent, naar het Playa del Vistas te gaan omdat daar minder stroming is.

Los Cristianos LINKS

Advertenties
• Los Christianos Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Los Christianos
• Hotels los Christianos
• Naar Los Christianos met Sunweb
• Boeken, ook tweedehands, over Los Cristianos bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems