Landenweb.nl

Playa de las Americas
 

Naar Playa de las Americas met Sunweb

To read about Playa de las Americas in English - click here

advertentie
Hotels Trivago Djoser Wandel - wandelreis Tenerife & La Gomera

Algemeen

Playa de las AmericasPlaya de las AmericasPhoto: Arnstein Rønning CC 3.0 Unported no changes made

De meeste mensen die Tenerife uitkiezen voor hun vakantie reizen vervolgens richting Playa de las Americas aan de zuid kust van het eiland. Dit kustdorp is geheel gebouwd naar de wensen en eisen van de moderne Westerse toerist. Zon, zee en strand worden hier moeiteloos gecombineerd met moderne uitgaansgelegenheden en luxe hotels. In Playa de las Americas hangt dan ook een echte vakantiesfeer. Deze ongedwongen, relaxte en rustgevende sfeer zal er absoluut voor zorgen dat je geheel tot rust komt in deze Spaanse stad.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Playa de las Americas Playa de las Americas Tui Reizen

Ligging

De badplaats maakt deel uit van de gemeente Arona in het zuiden van het Canarische eiland Tenerife en grenst in het noorden aan de stranden van de Costa Adaje. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt op nog geen 20 kilometer, dus na je vlucht ben je binnen enkele minuten op de plaats van bestemming. Ook kun je vanuit het aangrenzende Los Cristianos met de boot naar andere Canarische eilanden, zoals La Gomera en El Hierro.

advertentie
Hotels Tenerife Naar Playa de las Americas met Sunweb

Weer

Natuurlijk ben je op zoek naar warm weer wanneer je met vakantie gaat, maar hittegolven en extreme temperaturen wil je ook niet. Dat maakt de Canarische Eilanden in het algemeen en Playa de las Americas in het bijzonder zo speciaal. Hier valt weinig regen, voornamelijk in de zomermaanden erg weinig, en de temperatuur blijft het gehele jaar zeer aantrekkelijk. In de zomermaanden gaat de gemiddelde temperatuur richting de dertig graden en in de wintermaanden zakt deze naar ongeveer 20 graden, maar de temperatuur van de zee blijft vrijwel het gehele jaar vrij aangenaam tussen de 20 en 25 graden Celsius.

Geschiedenis

De Canarische Eilanden hebben lange tijd in hun geschiedenis gediend als handelspost van de Spanjaarden, maar wat lange tijd onbekend is geweest en zelfs geheim is gehouden door de Spanjaarden, is dat de oorspronkelijke bevolking van Tenerife door de conquistadores is uitgeroeid toen deze aankwamen op het eiland.

Vandaag de dag is er meer aandacht voor die oorspronkelijke bevolking en zijn er diverse musea die daar tentoonstellingen aan wijden. Playa de las Americas zelf is gebouwd als vakantieoord naast Los Cristianos na de Tweede Wereldoorlog en huisvest dus voornamelijk hotels.

Bezienswaardigheden

Playa de las Americas BoulevardPlaya de las Americas BoulevardPhoto: Wouter Hagens CC 3.0 Unported no changes made

De Canarische Eilanden in het algemeen en Playa de las Americas in het bijzonder zullen niet de geschiedenisboeken in gaan als zeer attractieve bestemmingen als het gaat om culturele bezienswaardigheden. Doordat er zich nooit echt een grote, hoogwaardige beschaving heeft genesteld, ontbreekt het ook aan overblijfselen daarvan. Playa de las Americas zelf bestaat vooral uit hotels, appartementen, resorts, restaurants, cafés, bars en andere moderne uitgaansgelegenheden. Er hangt wel een hele goede vakantiesfeer, maar is weinig authentiek.

Playa de las Americas El TeidePlaya de las Americas El TeidePhoto: Alumnado Módulo ITG CC 2.0 Generic no changes made

Gelukkig is er in de omgeving van Playa de las Americas genoeg te doen. Vooral het prachtige binnenland van Tenerife is zeer de moeite waard. Het vulkanische landschap doet soms buitenaards aan. Het hoogtepunt, zowel figuurlijk, als letterlijk, is natuurlijk de vulkaan El Teide. Deze ruim 3700 meter hoge vulkaan is tevens het hoogste punt van Spanje. Je kunt de vulkaan overigens ook beklimmen.

Wanneer je dat niet zo ziet zitten, kun je ook per kabelbaan omhoog. Zo geniet je binnen minuten van een adembenemend uitzicht over het maanlandschap van Tenerife.

Tips

Playa de las Americas Boulevard bij ZonsondergangPlaya de las Americas Boulevard bij ZonsondergangPhoto: Kirkjimmy in het publieke domein

Playa de las Americas is ook een hele goede bestemming wanneer je met kinderen reist. Op het eiland is namelijk ook een hoop te doen voor de jongere generaties. Zo is er een heel groot natuurpark, dat aan de noordkust van het eiland ligt. Loro Parque herbergt vele verschillende dieren, waaronder een veelvoud aan exotische vogels en vele zeedieren. Het dierenpark heeft onder andere het grootste dolfinarium van Europa. Absoluut een aanrader voor een dagje uit.

Wanneer je in Playa de las Americas verblijft kun je ook gemakkelijk uitstapjes maken naar andere eilanden van de Canarische archipel. Vanuit het naastgelegen Los Cristianos vertrekken namelijk geregeld boten die je naar de eilanden El Hierro en La Gomera vervoeren. Als je eens een dagje iets anders wilt doen en iets anders wilt zien, is een dergelijk uitje absoluut een mooi alternatief.

Zoals gezegd, Playa de las Americas bestaat voornamelijk uit hotels, appartementen resorts en bijbehorende faciliteiten en uitgaansgelegenheden, zoals tal van moderne clubs, hippe cafés en luxe restaurants. De kwaliteit van de accommodaties laat hier over het algemeen niet de wensen over. Je verblijft vaak in grote, luxe, all inclusive resorts. Combineer zon, zee en strand met luxe, comfort en kwaliteit en beleef een sublieme vakantie in Playa de las Americas.

Playa de las Americas LINKS

Advertenties
• Playa de las Americas Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Naar Playa de las Americas met Sunweb
• Djoser Wandel - wandelreis Tenerife & La Gomera
• Hotels Playa de las Americas
• Autoverhuur Sunny Cars Playa de las Americas
• Boeken, ook tweedehands, over Playa de las Americas bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems