Landenweb.nl

Costa Adeje
 

Costa Adeje Tui Reizen

To read about Costa Adeje in English - click here

advertentie
Hotels Trivago Costa Adeje Tui Reizen

Algemeen

Costa Adeje is een moderne toeristische bestemming op het Canarische Eiland Tenerife. Het stadje ligt – zoals de naam al enigszins doet vermoeden – direct aan het strand en heeft een gezellig stadshart. Grote hotelketens als Sheraton en Bahia hebben hier hun plaats al gevonden. Door de vele zonuren en de gemoedelijke omstandigheden kiezen het hele jaar door tienduizenden toeristen een vakantie op Tenerife.

Costa AdejeCosta AdejePhoto: Grombo CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Djoser Wandel - wandelreis Tenerife & La Gomera Autoverhuur Sunny Cars Costa Adeje

Ligging

Costa Adeje ligt in het zuiden van Tenerife. Het stadje maakt onderdeel uit van de uitdijende gemeente Adeje. Op twintig kilometer van de stad ligt de zuidelijke luchthaven van Tenerife. Op zo’n tachtig kilometer ligt de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het Nationaal Park del Teide ligt op iets meer dan tien kilometer.

advertentie
Naar Costa Adeje met Sunweb Hotels Costa Adeje

Weer

In Costa Adeje schijnt de zon het hele jaar door gemiddeld zeker zes uur per dag. Het maakt dus niet uit op welk moment je een last minute naar Tenerife wil, zon zeker ben je eigenlijk altijd. De temperaturen lopen al gauw op tot begin dertig graden. De zee heeft een temperatuur van een aangename 25 graden.

Het najaar is op Costa Adeje eveneens heerlijk. De gemiddelde maximumtemperatuur schommelt dan tussen de 20 en 25 graden en het wordt niet vaak kouder dan vijftien graden. Een hoop mensen kiezen daardoor ook voor een herfst- of winterbreak op Tenerife.

Geschiedenis

Adeje werd als een van de laatste gebieden opgenomen in het rijk van Castilla in 1496. Al gauw werd de stad een belangrijke plaats voor Spaanse kolonialisten. Door het rijke verleden zijn er een hoop overblijfselen in het gebied. Zo is er de verdedigingslinie genaamd Strong House uit 1555 en de Santa Ursula-kerk uit 1586.

Het toerisme in Costa Adeje is in 1965 op gang gekomen.

Bezienswaardigheden

Zoals bovengenoemd is een bezoek aan het Strong House en de Santa Ursula-kerk zeker de moeite waard. Hier proef je de rijke historie van de stad. Helaas is het Strong House niet van binnen te bezoeken. Desondanks is het aangezicht fascinerend. Het historische Convent uit 1679 is wel open voor het publiek. En ook het Casa del Duque uit het begin van de twintigste eeuw is uw tijd waard.

TeideTeidePhoto:Daniel Gainza CC 3.0 Unported no changes made

Het Teide National Park beslaat het grootste deel van het eiland Tenerife. Het gigantische natuurpark beschikt met Mount Teide over de derde grootste vulkaan ter wereld. Daarnaast is er met Pico Viejo nog een tweede vulkaan. Bovendien zijn er meerdere kraters. Leuk zijn verder de bijzondere rotsformaties.

Costa Adeje StrandCosta Adeje StrandPhoto: Marc Ryckaert CC 3.0 Unported no changes made

De grootste attractie is natuurlijk het strand. Op veel dagen ligt het El Duque strand heerlijk beschut tegen de wind. Er zijn echter ook wel eens dagen dat de wind vanuit het zuiden of zuidwesten komt. Dan kan de zee erg ruw zijn en er wordt dan geseind met rode vlaggen om te waarschuwen tegen de sterke stroming die er dan staat.

Tips

Siam Park Costa AdejeSiam Park Costa AdejePhoto: Mataparda in het publieke domein

Costa Adeje beschikt over een aantal geweldige themaparken. Het waterpark Siam Park is een van de meest spectaculaire parken ter wereld. Het complex bestaat uit 185.000 vierkante meter waterplezier. Probeer hier de Tower of Power (een 28 meter lange bijna verticale val) eens. Ga je liever voor rust? Een bezoek aan de Aqua Club Termal is dan ideaal. Dit is 6.000 vierkante meter ingericht speciaal voor ontspanning.

Tenerife is een van de beste dolfijn- en walvisspotplaatsen ter wereld. Een boottocht, een goede verrekijker en een scherpe blik maken de kans op een spot van deze bijzondere dieren groot. Een andere leuke optie is een onderwatersafari.

Costa Adeje LINKS

Advertenties
• Costa Adeje Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Naar Costa Adeje met Sunweb
• Autoverhuur Sunny Cars Costa Adeje
• Djoser Wandel - wandelreis Tenerife & La Gomera
• Hotels Costa Adeje
• Auto huren in Costa Adeje
• Boeken, ook tweedehands, over Costa Adeje bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt januari 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems