Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalMandarijn
   HoofdstadTaipei
   Oppervlakte35.980 km²
   Inwoners23.749.697 (mei 2019)
   MunteenheidTaiwanese dollar
   Tijdsverschil+7
   Web | Code | Tel..tw | TWN | +886

Tempels en heiligdommen, kunstschatten, meren, spectaculaire landschappen, wandelen, stranden, eten, diepzeevissen, tuinen en duiken en snorkelen behoren tot de belangrijkste toeristische attracties en activiteiten van Taiwan.

Taipei is de hoofdstad in het noordelijke deel van Taiwan. belangrijke bezienswaardigheden zijn de Taipei stadspoort, de Long Shan Tempel, het Bao An Paleis en de Confucius Tempel. De Taipei 101 was ooit het hoogste gebouw in de wereld (508 meter). Er zijn veel winkels op de onderste verdiepingen en veel goede restaurants op de hogere verdiepingen.

Het Paleis Museum, voormalig bekend als het Sun Yet-Sen Museum is gebouwd tussen de bergen en is ontworpen als een paleis. Het werd gebouwd naar het ontwerp van de Verboden Stad in Beijing met rode leuningen en groene geglazuurde tegels. Het landschap met prachtige bergen bedekt door dichte bossen ligt dicht bij het gebouw. Het Paleis museum herbergt een groot aantal collecties met nationale schatten uit de Chinese geschiedenis.

Het Taroko Nationale Park staat bekend om haar kloof en het canyon landschap. Het park ligt net ten noorden van de stad Hualien aan de oostkust. Rond de kloof met kalkstenen kliffen, die zich uitstrekken tot aan de zee, is de Mt. Nanhu de hoogste berg met 3740 meter. Het park heeft een oppervlakte van 227.336 hectare en is een van de zeven nationale parken in Taiwan. Taiwan is een zeer bergachtig eiland en de oppervlakte van de zeven nationale parken maken 8,5% van de totale landoppervlakte van Taiwan uit.

Het grootste meer van Taiwan, Sun Moon Lake, is een favoriete toeristenoord met zijn schitterende uitzichten op de omringende bergen en het bijna altijd prettige klimaat. Na de vernietigende aardbeving van 1999 zijn er nieuwe hotels gebouwd en prachtige natuurpaden uitgezet. Roeiboten en motorboten zijn volop te huur.

TAIWAN LINKS

Advertenties
• Taiwan Vliegtickets.nl
• Fox verre reizen van ANWB
• Taiwan Vliegtickets WTC
• Rondreis Taiwan Djoser
• Taiwan Hotels
• Taiwan Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Taiwan (N)
Reizendoejezo – Taiwan (N)
Taiwan Reisstart (N+E)
Taiwan Startnederland (N+E)
Telefoongids Taiwan
Willgoto Taiwan (N)
Schrijf uw artikel over TAIWAN

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems