Landenweb.nl

SYRIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Damascus
  Oppervlakte  185.180 km²
  Inwoners  18,244,381
  (2021)
  Munteenheid  Syrisch pond
  (SYP)
  Tijdsverschil  +1 (zomer +2)
  Web  .sy
  Code.  SYR
  Tel.  +963

To read about SYRIA in English - click here

Hotels Syrie

Steden SYRIE

Damascus

Vakantie en Bezienswaardigheden

Syrië is momenteel een van de minst waarschijnlijke bestemmingen om op vakantie te gaan. Raadpleeg het advies van het ministerie van Buitenlandse zaken. Maar voor betere tijden, hier toch een korte opsomming van de bezienswaardigheden van Syrië.

Damascus is de hoofdstad van Syrië en je kunt er de volgende gebouwen zien. De Byzantijnse Arcade is een overblijfsel van de tempel van Jupiter, die werd gebouwd tijdens het Romeinse Rijk. Vandaag de dag wordt het plein wordt gebruikt door de lokale bevolking als een marktplaats.

De Ummayyad Moskee staat aan de overkant van de Byzantijnse Arcade en staat bekend als de Grote Moskee van Damascus. Deze oude structuur werd oorspronkelijk gebouwd door de Romeinse keizer Constantinopel I om St. Johannes de Doper te eren, een belangrijke religieuze figuur in zowel de islam en het christendom. Binnen de moskee zie je een heiligdom waarvan wordt gezegd dat het hoofd van Johannes de Doper zou bevatten.

De Oude Stad is een ommuurde stad waar je oude gebouwen, huizen en oude muren ziet die werden gebouwd op tijdens het ontstaan van de stad. Het Hejaz spoorwegstation is een van de meest bezochte plaatsen in Damascus. Het gebouw werd gebouwd tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk. Hier vindt je prachtige geschilderde muren en plafonds die zijn versierd met glas in lood ramen. Zie verder ook de Damascus pagina van Landenweb.

De oude ruïnes van Palmyra liggen in een oase in de Syrische woestijn. De oude stad viel in onbruik vanaf het jaar 1500, Hoewel veel van het oude Palmyra in puin ligt, zijn er een door de eeuwen heen een aantal prachtige bouwwerken overgebleven. Het meest bekende Palmyreense monument is de Tempel van Baäl-Shamin, die werd beschouwd als het belangrijkste religieuze gebouw in het Midden-Oosten uit de eerste eeuw na Christus. Het was oorspronkelijk een hellenistische tempel, waarvan slechts enkele fragmenten overbleven. De tempel heeft een centraal heiligdom met Korinthische zuilen. Bij het verkennen van de tempel moeten bezoekers zeker eens kijken naar de lateien van de tempel met fijn houtsnijwerk. Vanaf de tempel kun je wandelen langs de Grote Colonnade die oorspronkelijk een mijl lang was en bestond uit ongeveer 1.500 Korinthische zuilen. Aan de ene kant van de zuilengalerij, kunnen bezoekers de rijkelijk gedecoreerde monumentale boog van Palmyra bewonderen. De agora, het theater, en het huis van de Senaat staan aan het zuidelijke einde van de colonnade. Toeristen kunnen ook naar de Vallei van de Graven, die bestaat uit een reeks van grootschalige grafmonumenten en graven.

advertentie

SYRIE LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Hotels Syrie
• Boeken, ook tweedehands, over SYRIE bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Syrië (N)
Reizendoejezo - Syrië (N)
Rondreis Syrië (N)
Syrië Startnederland (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems