Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadFreetown
   Oppervlakte71.740 km²
   Inwoners7.860.823 (mei 2019)
   Munteenheidleone (SLL)
   Tijdsverschil+7
   Web | Code | Tel..sl | SLE | +232

Vakantie en bezienswaardigheden

Sierrra Leone heeft geen goed imago bij de hedendaagse toerist. Reizigers worden geadviseerd waakzaam en voorzichtig te zijn en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken goed in het oog te houden. Sinds de laatste tijd staat het land weer iets beter aangeschreven en het is er zeker niet druk of toeristisch. Sierra Leone werkt sinds 2002 aan de wederopbouw van het land.

Freetown is de bruisende hoofdstad van Sierra Leone en is zowel overdag als 's nachts een levendige stad. De markten in Freetown zijn kleurrijk en luidruchtig, iedere ondernemer probeert uw aandacht te vangen. 's Nachts schreeuwt het uitgaansleven van Freetown het uit via de luidsprekers van de lokale nachtclubs en bars. In Freetown ben je nooit ver weg van een uitgaansgelegenheid. Belangrijke attracties van Freetown zijn The Cotton Tree, het Freetown paleis van justitie, de Slavenpoort en de Portugese trappen, de St. John's kerk (gebouwd rond 1820), de St. George's kathedraal (voltooid in 1828), het Sierra Leone Museum, de Foulah Town moskee (gebouwd in de jaren 1830) en de mooie stranden.

Je kunt vanuit de basis Freetown een lokaal vissersbootje huren en naar de Bananeneilanden varen. Dat is een mooie plek om te duiken of te snorkelen. Op de eilanden tref je ook oude ruïnes aan, zoals een kerk uit 1881 en de oude slavenscheepswerf.

Het ecotoerisme zou een goede bron van inkomsten voor dit arme land kunnen zijn. Het tropische regenwoud van Sierra Leone is rijk is aan veel diersoorten, zoals apen, vogels, vlinders en buffels. Er zijn ook een aantal mooie nationale parken.

SIERRA LEONE LINKS

Advertenties
• Sierra Leone Vliegtickets.nl
• Hotels Sierra Leone
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Freetown Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Sierra Leone (N)
Sierra Leone Startnederland (N)
Schrijf uw artikel over SIERRA LEONE

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems