Landenweb.nl

PERU
Rondreis Peru 1

Rondreizen in Peru

Machu Picchu

Peru is een bijzonder veelzijdig land dat aan de westkust van Zuid-Amerika ligt. Tijdens een rondreis Peru kom je veel te weten over de rijke geschiedenis ervan, met name over de cultuur van de Inca's, het Indianenvolk dat tot in de zestiende eeuw in Peru leefde. De ruïnes van deze beschaving bevinden zich in de bergen en met name Machu Picchu is een indrukwekkende stad die erg goed bewaard is gebleven. Ook de koloniale steden en de pre-Columbiaanse nederzettingen maken Peru tot een buitengewoon interessant land.

Peruaanse muziek

De traditionele kleding van Peru is in erg bontgekleurd, wat de vrolijkheid van het volk mooi weerspiegelt. Wat natuur betreft wisselen het dichte tropische regenwoud, het hooggebergte van de Andes en de woestijnachtige kuststreek elkaar mooi af.

Peru is niet alleen aantrekkelijk voor cultuurliefhebbers, maar ook heel interessant voor actievelingen. Je kunt er bijvoorbeeld op rafttocht gaan in de Heilige Vallei, ooit zowel het spirituele als commerciële hart van het Incarijk. Je kunt ook de woestijn proberen te bedwingen op een sandboard, dat is snowboarden maar dan anders. De grillige bergen, ruïnes en snel stromende rivieren vormen de perfecte setting voor een sportief avontuur.

Condor

De beste tijd om te reizen in Peru is van maart tot en met december, vrijwel het gehele jaar dus. In januari en februari valt er meestal veel regen. Qua taal is het handig als je Spaans spreekt, maar op toeristische plekken wordt ook vaak Engels gesproken.

De hoofdstad van Peru is Lima en dit is doorgaans ook de plek waar een rondreis door Peru begint. In Lima is het leuk om een bezoek te brengen aan het Goudmuseum, waar je vele schatten uit de Incaperiode kunt bewonderen. Vooral de goudcollectie geeft een goed beeld van het smeedwerk waar de verschillende pre-Incaculturen zich mee bezig hielden. Daarnaast vind je in het museum ook een gigantische wapencollectie. In het zuiden van de stad, met name in het district Miraflores, vind je veel leuke restaurantjes.

De Peruaanse keuken wordt gekenmerkt door Spaanse, Afrikaanse en Aziatische invloeden. In het kustgebied wordt veel vis gegeten en een bekend en erg lekker gerecht is Ceviche, wat bestaat uit in citroensap gemarineerde rauwe vis met maïs en zoete aardappels.

Cuzco

Bij een rondreis door Peru mag een bezoek aan Cuzco zeker niet ontbreken. Dit was ooit de hoofdstad van het Incarijk en tot op de dag van vandaag is het een levendige stad gebleven, waar je goede musea en aantrekkelijke restaurants vindt. De Colca Canyon is een van ’s werelds diepste canyons en het is een ware belevenis om hier condor’s te spotten. Kijk bij een bezoek aan het Titicameer, dat hoog in de bergen ligt, uit naar de pre-Inca 'chullpass', stenen monumenten langs de oever.

Nazca lijnen

Een absolute aanrader is om vanuit een vliegtuigje de mysterieuze Nazcalijnen te bekijken. De oorsprong van deze lijnen is nog altijd niet helemaal bekend. Men neemt inmiddels aan dat ze al zo'n vierhonderd jaar voor Christus zijn gemaakt. Vanuit de lucht zijn de verschillende figuren, waaronder een aap, een kolibrie en een condor goed te zien.

Zelf een rondreis in Peru maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Peru of een groepsrondreis Peru.

Voor meer Peru informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Peru van ReisMee.nl.