Landenweb.nl

PERU
Land van de Inca

Tekst: Danny Daniels,
Foto's: Chris Lens en Walter Deproost.


Zaterdag 31 maart. Brussel – Madrid – Lima.
5.10 u aanschuiven check in Iberia. Erg druk en dus iets langdurig. Boarding passen voor de groep lagen klaar en dus uiteindelijk vlug ingecheckt.
8.00 u vertrek vlucht naar Madrid. 2.00 u vliegen. De meesten sliepen.
Drankjes en maaltijden aan boord te koop. Madrid transfer van terminal 4 naar 4S per ondergronds treintje.
12.00 u check in voor aansluitende vlucht naar Lima. Iedereen had goede plaatsen. Service Iberia matig, zelfs bijna onvriendelijk, wel rustige vlucht.

Na 11 uur en 50 u minuten waren we in Lima. 2 maaltijden aan boord. 14.00 u en 22.00 u. Geen privé schermen en veel rondgeloop.
17.30 u plaatselijke tijd (7 uur terug draaien) landen, pascontrole, bagage ophalen, 2 documenten invullen waarvan 1 briefje in de reispas moet blijven. Oppassen voor verlies.
18.30 u buiten en de gids stond op ons te wachten. Karla Pineda. Goede gids.

Transfer naar hotel in Miraflores ongeveer 40 minuten rijden.
De gids organiseert dragers en betaalt de dragers op de luchthaven.
Hotel Maria Angola. Avondmaal in het hotel is driegangen menu. In orde. Vlakbij het hotel is er een grote 24 u winkel waar je echt alles kan kopen.

Zondag 1 april. Lima
8.00 u ontbijt. Telefoonkaart gekocht 20 soles = 5 € en daar kan je ongeveer 25 minuten mee bellen naar Europa.
Koers : 1 USD = 3,15 soles en 1 € = 4, 05 soles.
9.30 samen met de gids eerst naar het centrum en de Plaza de Armas 30 minuten rijden).

Plaza Major en bezoek kathedraal. Er was net palmprocessie bezig op deze palmzondag. We waren ongeveer 15 minuten in de kathedraal en dan ging het naar het Franciscanenklooster bezoek + catacomben + bibliotheek (zeer mooi).

Picknick gekocht in 24 u winkel. Cola 1,2 sol, water 1 sol, belegde broodjes ongeveer 7 sol en gewone broodjes en croissants ongeveer 1 sol.

Van iedere deelnemer geld opgehaald voor de fooien. Ongeveer 20 euro per persoon. Ook de reispassen de hele reis bijgehouden van alle deelnemers. Afgegeven aan iedere receptie bij aankomst en meegenomen voor het vertrek.

Geen pas nodig om geld te wisselen behalve in de bank en daar is niemand geweest want overal officiële geldwisselaars.
Picknick in een stadspark bij het hotel waar ook veel kunstenaars waren.

14.30 vertrek naar nationaal museum, Museum de Arquelogia y Antropologia. 30 minuten rijden. Mooi uitgebreid museum waar alles overzichtelijk is en ruim opgesteld. Veel te zien, goede uitleg lokale gids.

Wel alles moeten vertalen daar er een grote groep geen Engels spreekt.
Frans is ook geen optie daar dezelfde groep ook geen Frans spreekt. De hele reis door dus alles vertaald voor deze mensen.
2 uur in het museum en dan naar het hotel terug. Vrije tijd tot 19.30 u.
Er waren overal internet cafés dus even naar huis internetten voor 1 sol per uur. 19.30 u avondeten in Mangos Cafe in Larcomar shopping center boven de kust. 10 minuten rijden. Uitzicht over de baai van Miraflores en eten verzorgd en sfeer oké.

Maandag 2 april. Lima – Arequipa
Wake up call 6.30 u. Vertrek uit hotel om 7.45 u. Ontbijt in buffetvorm. Met de bus naar de luchthaven is nu 1 uur rijden. Inchecken
op zijn Zuidamerikaans = er zijn geen regels. Iedereen kruipt voor.
Tenslotte maar zelf even initiatief genomen en een check in balie geblokkeerd en toen ging het zeer vlot. Boarding cards waren al geleverd. Er moest enkel bagage afgegeven worden.

Veiligheidsmaatregelen zeer miniem. Alle dranken en messen konden zo mee aan boord.
Dan 1u en 10 minuten vliegen tot Arequipa met een kleine snack aan boord. 11.30 u aankomst en gids wacht ons op.
Eerst naar restaurant Sol de Mayo. Uitgebreide lunch met keuze uit verschillende schotels in een mooie omgeving. Lekker eten.

Rondleiding door Arequipa, de zogenaamde Witte stad, met een uitzichtpunt Yanahuara, stadswijk en dan naar het centrum met het Santa Catalina klooster en bezoek van één uur met gids van het klooster.

Daarna naar de Plaza de Armas en de kathedraal en dan naar het jezuïetenklooster en kerk (zeer mooi) Naar het hotel Casa Andina (misschien wel het minste van de hele reis maar toch goed). Het hotel ligt 10 minuten wandelen van het centrale plein.

18.45 u vertrek vanuit het hotel naar het centrum voor de processie in de goede week. Zeer indrukwekkende optocht. Mooie muziek en supergrote meegedragen beelden. Avondmaal in een restaurant aan de Jezuitenkerk: 9 sol gegrilde kip met sla, frietjes en cola; een sandwich 3 soles, groot bord soep 5 sol.

Dinsdag 3 April. Arequipa – Puno
8.00 u vertrokken per bus uit Arequipa richting Puno. Eerste stuk spectaculaire landschappen met vulkanen, vicuna’s, alpaca’s en lama’s. Zeer vaak gestopt om foto’s te maken en aan de hoogte te wennen. Ook om cocathee te drinken.

Verder lezen >> www.reisimpressies.eu - Peru 2007

Bedelende vrouw in Lima
vicuna, kortharig en duurste wol
Vrouwen aan de kook
De mannen op Taquile breien en haken
De trein naar Machu Picchu