Landenweb.nl

PANAMA
Een ware droom voor Spaanse studenten

¡Mijn Habla Ya Beleving!

Aangekomen op Spaanse school Habla Ya wist ik het meteen, dit is geweldig!

Nadat ik de mondelinge test had doorstaan met als uitslag conversationeel niveau B1 ging ik op zoek naar mijn klaslokaal, mijn Spaanse leraar en mijn nieuwe klasgenootjes.
Ismenia Perez, mijn lerares voor de eerste weken van mijn groep 4 cursus, had een zeer professionele en motiverende manier van lesgeven, naast een stukje onmisbare grammatica deden we vooral veel spelletjes en hielden we veel conversaties om het Spaans niet alleen te leren maar om het ook daadwerkelijk te gebruiken.
Ook mijn tweede lerares Arelis Mendoza is inmiddels een goede vriendin geworden, ik heb in het verleden al verschillende Spaanse leraren gehad maar de persoonlijke aandacht en de manier van onderwijzen van de leraren op Habla Ya zijn van een ongekend niveau, ik had nooit verwacht in een aantal weken zo snel mijn Spaans te ontwikkelen.
Daarnaast is dit dorpje DE plek om het Spaans in de praktijk te brengen, je zult wel moeten want weinig mensen zullen je Engels begrijpen, voeg daar een verblijf bij een lokaal gastgezin aan toe en een onderdompeling in de Spaanse taal is compleet.

Dan nu even wat anders dan Spaanse lessen,...... Boquete!
Stel je een klein, schattig en gezellig dorpje voor, hoog verscholen in de bergen van Panamá met een eeuwig lenteklimaat waar iedereen vrolijk van wordt, groener dan groen, een oase van rust maar tegelijkertijd een adrenalinebom voor degenen die op zoek zijn naar een Eco-avontuur.
Een bevolking die je met open armen ontvangt, koffie van wereldniveau door Ngöbe-Buglé indianen met de hand geplukt in de koele bergen van Boquete, de kans om de ongelooflijke Quetzal te spotten en het ontmoeten van vrienden voor het leven maken dit voor mij de perfecte Spaanse leslocatie.

Tijdens de Spaanse lessen, de traditionele Panamese diners, de hikes door de mysterieuze bergen, het luieren op de meest tropische eilandjes, het glijden door de boomtoppen, het raften van Panama's wildste rivieren, (mede mogelijk gemaakt dankzij het organisatietalent van Habla Ya's tourafdeling) heb ik me vaak gerealiseerd dat het een voorrecht is om bij deze uitmuntende Spaanse school gestudeerd te mogen hebben en heb ik mij afgevraagd of er een betere plek zou kunnen bestaan om Spaans te leren in Latijns-Amerika.

Ik denk het niet....... Dit is het Paradijs!


Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op hun website:
http://www.hablayapanama.com/nl/