Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalSpaans
   HoofdstadManagua
   Oppervlakte130.373 km²
   Inwoners6.342.107 (mei 2019)
   Munteenheidcórdoba (NIC)
   Tijdsverschil-6
   Web | Code | Tel..ni | NIC | +505

Nicaragua heeft koloniale steden, actieve vulkanen, een uitgestrekt regenwoud en prachtige stranden. Nicaragua krijgt veel minder bezoekers dan het aangrenzende Costa Rica en dat maakt het tot een geweldige bestemming in Midden-Amerika voor reizigers die geïnteresseerd zijn in een natuur, tropische stranden en avontuur buiten de gebaande paden.

De belangrijkste badplaats van Nicaragua San Juan del Sur ligt op slechts enkele minuten afstand van enkele van de mooiste surfstranden. San Juan del Sur krijgt een gestage stroom van toeristen en de restaurants en bars behoren tot de beste in heel Nicaragua. Het prachtige strand strekt zich uit langs de baai en voelt zelden druk aan. Het is geen wonder dat San Juan del Sur steeds meer geldt als een van de top badplaatsen in Midden-Amerika.

Ometepe Island ligt in het meer van Nicaragua, het grootste meer van Midden-Amerika. Ometepe Island werd gevormd door twee vulkanen en vandaag vormen de vulkanen het decor van dit opmerkelijk mooi eiland. Ometepe Island is per boot te bereiken vanuit de steden van Granada of Rivas. Het is een unieke bestemmingen in Nicaragua en biedt een kijkje in het lokale leven. Het leven op het eiland is ontspannen en langzaam. Maar voor actieve bezoekers is er geen tekort aan activiteiten en bezienswaardigheden. Het is mogelijk om te wandelen en er zijn precolumbiaanse rotstekeningen, watervallen, lagunes en talloze stranden te verkennen. Vervoer op het eiland is beperkt en veel van de bezienswaardigheden zijn afgelegen en geïsoleerd.

Granada is door middel van een korte busrit afstand vanaf de chaotische hoofdstad van Nicaragua te bereiken. Het is een prachtig gerestaureerde oude koloniale stad. Granada is opgericht in 1524 langs de noordwestelijke oever van het meer van Nicaragua. Vandaag de dag is Granada de toeristische hoofdstad van Nicaragua. Masaya Volcano National Park kun je gemakkelijk bezoeken met een dagtrip vanuit Granada. Het park ligt net buiten de belangrijkste snelweg die Granada met Managua verbindt en lokale bussen droppen passagiers net buiten de ingang. Vanaf daar kun je in 6 kilometer de top van de vulkaan bereiken.

De koloniale stad León is het belangrijkste centrum van kunst, cultuur en religie in het land. León wordt beschouwd als de meest politiek progressieve stad in Nicaragua. Politieke muurschilderingen zijn op veel van de buitenmuren en op een aantal van de pleinen te zien. De eerste universiteit van Nicaragua, de Universidad Autónoma de Nicaragua ligt in het centrum van León en de stad is jong en steeds beter opgeleid. De grootste kathedraal van Midden-Amerika ligt in het centrum van het stadsplein. De kathedraal werd gebouwd in de 18e eeuw en is omringd door gebeeldhouwde stenen beelden van leeuwen. De kathedraal is het middelpunt van León en een van de meest bezochte toeristische attracties.

NICARAGUA LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Nicaragua Vliegtickets.nl
• Vakantie Nicaragua
• Djoser Rondreis Nicaragua
• Nicaragua Vliegtickets Tix.nl
• Rondreizen Nicaragua
• Hotels Nicaragua
• Rondreis Nicaragua
• Autoverhuur Sunny Cars Nicaragua

Nuttige links

Nicaragua Startnederland (N)
Reisinformatie Nicaragua (N)
Reizendoejezo - Nicaragua (N)
Rondreis Nicaragua (N)
Telefoongids Nicaragua (N)
Artikelen en Reisverhalen over NICARAGUA
  rondreis MH17

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems