Landenweb.nl

MARSHALLEILANDEN
Bevolking

To read about MARSHALL ISLANDS in English - click here

Hotels Marshalleilanden

Bevolking

Micronesië heeft in totaal ca. 525.000 inwoners, een hoog geboortecijfer en een van de hoogste percentages mensen beneden de 18 jaar. De mensen van de oostelijke en centrale eilanden zijn voornamelijk van Melanesische afkomt. De mensen van de westelijke eilanden zijn over het algemeen van Zuidoost- Aziatische afkomst. De Micronesische stammen en volken evolueerden in een vrij geïsoleerde omgeving zodat ze hun inheemse cultuur lange tijd konden behouden. De Chamorro van de Marianen waren de enigen die al in de zeventiende eeuw min of meer gedwongen een mengras te vormen met de Spanjaarden. In de Noordelijke Marianen en Guam wonen ook veel immigranten van landen buiten Micronesië.

De Marshalleilanden hadden in juli 2017 74.539 inwoners. Dit betekent dat er ca. 412 inwoners per km2 op de eilanden wonen. De meerderheid van de bevolking woont op Majuro (ca. 50%) en Ebeye (ca. 25%). Net als elders in Micronesië is de snelle bevolkingsgroei een groot probleem. Meer dan 92% van de bewoners van de Marshalleilanden zijn inheems. De rest van de bevolking bestaat uit een klein aantal Amerikanen en Australiërs.

De Marshalleilanden hebben een zeer jonge bevolking. Ongeveer de helft van de bewoners is jonger dan 25 jaar en slechts 4% van de bewoners is 65+. De bevolking groeit snel, in 2017 met 1,55 procent en het aantal kinderen dat per 1000 inwoners geboren wordt bedraagt ca. 24. De gemiddelde levensverwachting ligt op 73,4 jaar.

advertentie

MARSHALLEILANDEN LINKS

Advertenties
• Hotels Marshalleilanden
• Boeken, ook tweedehands, over MARSHALLEILANDEN bij Bol.com

Nuttige links

Marshalleilanden Startnederland (N+E)
Reisinformatie Marshalleilanden (N)
Reizendoejezo - Marshalleilanden (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia

Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems