Landenweb.nl

LIBIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Tripoli
  Oppervlakte  1.759.540 km²
  Inwoners  7,029,725
  (2021)
  Munteenheid  Libische dinar
  (LYD)
  Tijdsverschil  +1
  Web  .ly
  Code.  LBY
  Tel.  +218

To read about LIBYA in English - click here

Hotels Libie

Vakantie en Bezienswaardigheden

Libië is momenteel vrij onrustig, raadpleeg voor je vertrek de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken. Hieronder wordt een aantal bezienswaardigheden beschreven die je gezien moet hebben bij een bezoek aan Libië.

Tripoli is de hoofdstad van Libië en had ooit de bijnaam"Witte Bruid van de Middellandse Zee". Het heeft veel van zijn historische erfgoed behouden. Enkele van de bezienswaardigheden van de stad zijn de Gurgi Moskee in het centrum van Medina, dit is een historisch complex in Tripoli. Het werd gebouwd in 1834 door Mustafa Gurgi. Het museum is een van de meest bezochte toeristische attracties in Tripoli. Het museum is prachtig gelegen in een kasteel. Het herbergt een verzameling archeologische artefacten vanaf het Neolithicum tot de huidige tijd, zoals marmeren en stenen beelden en bustes, glas, aardewerk, mozaïek panelen, grafmonumenten, olielampen, munten, fossielen en opgezette dieren en kleurenfoto's van een groot aantal archeologische vindplaatsen.

Libië is beroemd vanwege oude Griekse en Romeinse ruïnes en het Sahara woestijnlandschap. De Libische Woestijn ligt in het noordelijke en oostelijke deel van de Sahara. Ondanks het feit dat het wordt beschreven als een dorre woestenij, is er een fascinerend ecosysteem met verschillende planten- en diersoorten. Veel dieren hebben zich aangepast om te overleven onder de barre klimaatomstandigheden. Ze komen vooral voor rond oases. Het is mogelijk om in Libië op safari te gaan.

Leptis Magna is de grootste Romeinse stad in Libië, en de ruïnes horen tot de meest complete en mooiste bewaard gebleven overblijfselen in het Middellandse Zee gebied. De stad is misschien wel de meest gewilde toeristische attractie. Leptis Magna werd oorspronkelijk gesticht tijdens de Elysische periode in de 10e eeuw voor Christus. Het overleefde de Spartaanse kolonisten en groeide uit tot een Punische stad en werd uiteindelijk deel van de nieuwe Romeinse provincie Afrika. Momenteel zijn een aantal monumenten nog steeds intact. Het theater is goed bewaard en heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de stad vanaf de bovenste etages. Talrijke standbeelden en andere ornamenten zijn nog te zien in dit theater. Andere bezienswaardigheden in Leptis Magna zijn de Boog van Trajanus, de Palaestra, het Nymphaeum, de baden van Hadrianus, de haven, het Circus, de tempel van Rome en Augustus, de Tempel van Liber Pater, de Boog van Tiberius en de Grote Markt.

advertentie

LIBIE LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegennaar | Vliegen naar Tripoli Libië
• Hotels Libie
• Boeken, ook tweedehands, over LIBIE bij Bol.com

Nuttige links

Libië Startnederland (N)
Reisinformatie Libië (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems