Landenweb.nl

KIRGIZIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Kirgizisch, Russisch
  Hoofdstad  Bisjek
  Oppervlakte  199.900 km²
  Inwoners  6.207.016
  (mei 2019)
  Munteenheid  som
  (KGS)
  Tijdsverschil  +5
  Web  .kg
  Code.  KGZ
  Tel.  +996

Vakantie en Bezienswaardigheden

Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië, ligt op een hoogte van 750 meter boven de zeespiegel. Bij het staatsmuseum voor geschiedenis Lenin staat nog op zijn voetstuk op het voormalige Leninplein. Je vindt hier twee yurts, een kleine archeologie tentoonstelling en Kirgizische tapijten, borduurwerk en andere toegepaste ambachten. Hoogtepunten van de geschiedenis sectie zijn een reusachtige Koumis huid, foto's van Kirgizische slachtoffers van zuiveringen van het Stalin-tijdperk in de jaren 1930 en de opgraving van hun massagraf in Chon Tash omgeving van Bishkek. De Bazaar op Kievskaya straat is de grootste markt in Kirgizië. Het is een typisch oosterse bazaar, luidruchtig en vol met lokale kleur. Het theater voor Opera en Ballet is het culturele centrum van Kirgizië. De constructie van het gebouw begon voor de Tweede Wereldoorlog, maar het werd voltooid in 1955. Het centrale warenhuis ZUM voert een breed scala aan lokale ambachten, met inbegrip van vilten tapijten, sieraden en kleding.

Een van de mooiste natuurlijke attracties in Kirgizië is de Ala-Archa Canyon. Het is zowel groots en robuust en niet te vergeten toegankelijk. Talrijke wandel- en wandelpaden leiden naar de kloof. Omdat de canyon binnen een natuurpark ligt, zijn er veel meer bezienswaardigheden in de buurt, zoals gletsjers en bergtoppen. Het skistation is een prima uitgangspunt voor een trip door de Ala-Archa Canyon en biedt goede mogelijkheden om te skiën.

Issyk-Kul is ook een belangrijke toeristische attractie in Kirgizië. Het heeft een ongeëvenaarde sfeer met een aantal thermale bronnen en kuuroorden in de buurt. Enkele van de beste wandelpaden in Centraal-Azië liggen in deze omgeving en starten vanaf de stad Karakol. Bergdieren zoals wilde katten, beren, wilde zwijnen en steenbokken kunnen worden gespot.

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

KIRGIZIE LINKS

Advertenties
• Kirgizie verre reizen van ANWB
• Kirgizie Vliegtickets.nl
• Rondreizen Kirgizie
• Hotels Kirgizie
• Rondreis Kirgizie Djoser
• Transport Kirgizië - TTS Quality Logistics B.V

Nuttige links

Kirgizië Startnederland (N+E)
Reisinformatie Kirgizië (N)
Telefoongids Kirgizië

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems