Landenweb.nl

KIRGIZIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Kirgizisch, Russisch
  Hoofdstad  Bisjkek
  Oppervlakte  199.900 km²
  Inwoners  6,704,915
  (2021)
  Munteenheid  som
  (KGS)
  Tijdsverschil  +5
  Web  .kg
  Code.  KGZ
  Tel.  +996

To read about KYRGYZSTAN in English - click here

Kirgizie verre reizen van ANWB

Vakantie en Bezienswaardigheden

Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië, ligt op een hoogte van 750 meter boven de zeespiegel. Bij het staatsmuseum voor geschiedenis Lenin staat nog op zijn voetstuk op het voormalige Leninplein. Je vindt hier twee yurts, een kleine archeologie tentoonstelling en Kirgizische tapijten, borduurwerk en andere toegepaste ambachten. Hoogtepunten van de geschiedenis sectie zijn een reusachtige Koumis huid, foto's van Kirgizische slachtoffers van zuiveringen van het Stalin-tijdperk in de jaren 1930 en de opgraving van hun massagraf in Chon Tash omgeving van Bishkek. De Bazaar op Kievskaya straat is de grootste markt in Kirgizië. Het is een typisch oosterse bazaar, luidruchtig en vol met lokale kleur. Het theater voor Opera en Ballet is het culturele centrum van Kirgizië. De constructie van het gebouw begon voor de Tweede Wereldoorlog, maar het werd voltooid in 1955. Het centrale warenhuis ZUM voert een breed scala aan lokale ambachten, met inbegrip van vilten tapijten, sieraden en kleding.

Een van de mooiste natuurlijke attracties in Kirgizië is de Ala-Archa Canyon. Het is zowel groots en robuust en niet te vergeten toegankelijk. Talrijke wandel- en wandelpaden leiden naar de kloof. Omdat de canyon binnen een natuurpark ligt, zijn er veel meer bezienswaardigheden in de buurt, zoals gletsjers en bergtoppen. Het skistation is een prima uitgangspunt voor een trip door de Ala-Archa Canyon en biedt goede mogelijkheden om te skiën.

Issyk-Kul is ook een belangrijke toeristische attractie in Kirgizië. Het heeft een ongeëvenaarde sfeer met een aantal thermale bronnen en kuuroorden in de buurt. Enkele van de beste wandelpaden in Centraal-Azië liggen in deze omgeving en starten vanaf de stad Karakol. Bergdieren zoals wilde katten, beren, wilde zwijnen en steenbokken kunnen worden gespot.

advertentie

KIRGIZIE LINKS

Advertenties
• ANWB vakantie boeken Kirgizie
• Rondreis Kirgizie Djoser
• Hotels Trivago
• Rondreizen Kirgizie
• Hotels Kirgizie
• Hotels Trivago
• Transport Kirgizië - TTS Quality Logistics B.V
• Boeken, ook tweedehands, over KIRGIZIE bij Bol.com

Nuttige links

Kirgizië Startnederland (N+E)
Reisinformatie Kirgizië (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt januari 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems