Landenweb.nl

KENIA
Jamboo Kenia

Tekst en foto's:
Ton Stegers.

4 /5 December 2005

Met een kwartiertje vertraging om 19.45 uur in Amsterdam vertrokken met Martinair naar Mombasa.
Heel rustige vlucht gehad en het slapen viel dan ook mee, het was dan ook een stukje korter dan vorig jaar naar Zuid-Afrika.

Om 6.08 uur in de ochtend geland en het was meteen een hitte van jewelste en vochtig en dat merkte je meteen aan de beslagen cameralenzen.

Het invullen van het Visum (dat je gewoon op de luchthaven kunt kopen) nam nog ff wat tijd in beslag maar we konden dan toch in de jaren-50 bus naar ons hotel Soleil vertrekken dat nog ongeveer een 50 minuten zou gaan duren. maar eerst nog ff een paar sigaretjes gepaft.
Een duik in het zwembad deed wel voor even de vermoeidheid van ons afschudden.

De accommodatie verkennen en ff gekeken wat waar was , lekker gegeten en afgezakt naar de Bar aan het strand om daarna te gaan AIRCO-PITTEN in onze kamer met Oceaanzicht.
Prachtig!!
6 december

Vanochtend aan het ontbijt overlegd wat we zouden gaan doen( we hadden de vlucht toch nog in de benen)
De keuze viel op een bezoek aan Mombasa samen met een stel uit Goes, Theo en Dimphie die ook wel die kant uitwilden.
Taxi geregeld.

Rafaël de chauffeur zou ons rijden en hij had voor ons een Gids (Mohammed) geregeld die ter plekke klaar stond.
Rafaël stond eigenlijk de hele dag voor ons klaar, of je nu wilde pinnen of wat gaan eten hij deed alles voor je voor een vaste prijs.

Tijdens de rit door de stad werden we lastig gevallen door jongens die verslaafd waren en probeerden hangend aan de ramen te bedelen en/of te jatten , ze lieten gewoon niet los ook toen er harder gereden werd.
Uiteindelijk lieten ze los toen we een politieagent op een kruispunt naderden.

De gids liet ons telkens een stuk van de stad zien en daarna werden we door Rafaël weer naar een heel ander gedeelte van de stad gereden waar de gids weer op ons stond te wachtten.

hij had dat stuk gewoon ff gerend en was er nog sneller dan wij dus) Waarom lopen die Kenianen toch altijd voorop bij de marathon??
We hebben de belangrijkste attracties gezien met heeeel veel uitleg.
De Indische tempel, moskeeën , Fort Jezus ( 4 muren en voor de rest oninteressant).

We zijn in de krottenwijken geweest en dat heeft toch wel de grootste indruk op ons gemaakt. wat een ellende , men woont daar als ratten op een hoop.
Rotzooi, open riolering,chaos,drukte,herrie hitte.

Dit is een hel, als Ria een pen uitdeelde had je meteen 20 tot 30 man bovenop je zitten die ook wat wilden binnenpikken, dus het waren niet alleen kinderen.
Men probeerde je ook van alles te verkopen.

Rond Fort-Jesus lagen hele groepen mensen te pitten die geen werk gevonden hadden die dag en verrekten van de honger.

Ook de groentemarkt was een en al gekriskras van mensen en op de vleesmarkthallen) zag je tussen de miljoenen vliegen allerlei soorten vlees hangen, giraffen,zebra's en grote ballen van stieren.
Het was om over je nek te gaan want bij dit verhaal moet je de stank niet vergeten WALGELIJK.

Op dat moment hoop je maar dat onze hotelkok hier niet zijn inkopen doet.

Nadat we dit allemaal hadden aangezien zijn we met de taxi teruggegaan naar Soleil, onderweg nog ff gegeten onderweg bij een grote supermarkt en daar nog wat inkopen gedaan.

Het was stil in de taxi van de indrukken van de stad, tot we na een klap merkten dat we een klapband hadden en gezien het wegdek is dat niet zo bijzonder.
Wat ons onderweg opviel was de enorme rotzooi langs de weg.

We hadden een beeld van Zuid-Afrika en dat bleek dus een groot verschil te zijn.
Overal hopen afval, ingepikt door spelende kinderen, kraaien en geiten.

Rafaël bracht ons nog in contact met een van de Beachboys die ook op ons strand rondliep en die wel een gunstige Safari voor ons kon regelen.
Een telefoontje en binnen 10 minuten stond hij voor onze neus.

Martin..
Achteraf een heel goede tip hij maakte echt waar wat hij beloofde. na wat onderhandelen spraken wij een prijs of van 250 euro voor een 3-daagse Safari die bij Neckermann 485 euro kostte. dus dat is ff wat anders.
De safari zullen we a.s. vrijdag beginnen. Woensdag geen gehakt maar rustdag. De hele dag lekker aan de pool gelegen , gegeten gedronken geluierd en ‘s avonds genoten van een wervelende acrobatenshow.
En die waren dus echt super...

Martin Safari’s Kenia, bij Martin kun je safari's boeken.


Meer lezen >> www.reisimpressies - Kenia

In de krottenwijk van Mombasa
Onwerkelijke stank in de vleeshallen
Geslachtelijk gebraad van stieren
Folklore
Onze gids Martin