Landenweb.nl

KAZACHSTAN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Kazachs, Russisch
  Hoofdstad  Astana
  Oppervlakte  2.724.900 km²
  Inwoners  19,152,655
  (2021)
  Munteenheid  tenge
  (KZT)
  Tijdsverschil  +3 tot +5
  Web  .kz
  Code.  KAZ
  Tel.  +7

To read about KAZAKHSTAN in English - click here

Kazachstan verre reizen van ANWB

Vakantie en Bezienswaardigheden

Een van de top monumenten van Kazachstan is gewijd aan Ahmed Yasavi. Het is een architectonisch complex gemaakt van paleizen en tempels die jaarlijks massa's toeristen trekt. Deze plaats wordt aanbeden door de moslimgemeenschap van Kazachstan en andere Centraal-Aziatische landen. In de oudheid stond een bezoek aan deze plaats was gelijk aan bedevaart naar Mekka. Er staan veel historische gebouwen waaronder het graf van Robia Sultan Begim, Timur's kleindochter. Verder veel graven van de Kazachse Khans en de vertegenwoordigers van de adel. De UNESCO heeft Turkestan (of liever Ahmed Yasavi Mausoleum) opgenomen in de lijst werelderfgoed.

Astana verwierf de status van de hoofdstad van Kazachstan in 1997. De Baiterek toren is uitgegroeid tot symbool van de stad en haar handelsmerk. De hoogte van de constructie is 105 meter. Op 97 meter hoogte is er een observatiedek dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Het cijfer van 97 werd niet willekeurig gekozen. Het symboliseert het jaar van het verplaatsen van de hoofdstad van Almaty naar Astana. De Baiterek toren heeft een kunstgalerie, een groot aquarium en een restaurant. De stad heeft een opera- en ballet theater, een drama theater en een verscheidenheid aan musea.

Voor de ruimtevaartenthousiasten heeft Kazachstan nog een topattractie. Het Baikonur Cosmodrome (nog steeds aan de Russen verhuurd) is 's werelds oudste faciliteit voor het lanceren van ruimtevoertuigen (Joeri Gagarin is hiervandaan gelanceerd) en vormt de achtergrond van onder meer Star Trek. Je kunt hier een rondleiding krijgen en je ogen uitkijken bij het ruimte museum. Je ziet de voorzieningen waar raketten worden voorbereid voor lancering en de raketten zelf.

advertentie

KAZACHSTAN LINKS

Advertenties
• ANWB vakantie boeken Kazachstan
• Hotels Trivago
• Rondreis Kazachstan Djoser
• Rondreis Zijderoute
• Hotels Kazachstan
• Transport Kazachstan - TTS Quality Logistics B.V
• Boeken, ook tweedehands, over KAZACHSTAN bij Bol.com

Nuttige links

Kazachstan Startnederland (N)
Reisinformatie Kazachstan (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems