Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans, Engels
   HoofdstadYaoundé
   Oppervlakte475.442 km²
   Inwoners25.226.043 (mei 2019)
   MunteenheidCFA-frank (XAF)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..cm | CAM | +237

Vakantie en bezienswaardigheden

Yaounde is de hoofdstad van Kameroen, groen en heuvelachtig, met chaotisch verkeer en kronkelende wegen. Het Benedictijns klooster is gebouwd in 1967, heeft het tentoonstellingen van maskers, schalen en bronzen pijpen. De kapel is aangekleed met traditionele textiel en ambachtelijke producten. Je kunt een openlucht mis bezoeken in Paroisse de N'Djong Melen. De koorzang, de drums, het dansen en de joie de vivre maken dit tot een gedenkwaardige gebeurtenis. Er zijn tal van markten op de stad en winkels met geschilderde kalebassen, lederwaren, sieraden en grisgris (ketting bedels).

Mount Cameroon is de hoogste berg in Centraal- en West-Afrika en een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Kameroen. Het is geschikt voor avonturiers, zoals wandelaars en klimmers. Gidsen zijn beschikbaar en bergwandelen is een geweldige ervaring. Onderweg zijn er met tin overdekte hutten voor wandelaars om te rusten en te verblijven.

Het Waza Nationaal Park ligt in het uiterste noorden provincie van Kameroen werd opgericht in 1934. Het park beslaat een totale oppervlakte van 1.700 vierkante kilometer. Het park is beroemd om zijn olifanten. De vegetatie van het park is voornamelijk struikgewas en het terrein is vlak. Leeuwen, giraffen, nijlpaarden, bavianen, apen en antilopen zijn de dieren die je naast de olifanten kunt zien. De beste tijd om het park te bezoeken is van maart tot mei, wanneer het erg warm is en de drinkplaatsen de beste plekken zijn om de dieren te zien.

KAMEROEN LINKS

Advertenties
• Kameroen Vliegtickets.nl
• Hotels Kameroen
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Kameroen Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Kameroen Startnederkand (N)
Reisinformatie Kameroen (N)
Artikelen en Reisverhalen over KAMEROEN
  Verslag van een rondreis

Bronnen

Elmar landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems