Landenweb.nl

KAMEROEN
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans, Engels
  Hoofdstad  Yaoundé
  Oppervlakte  475.442 km²
  Inwoners  27,652,909
  (2021)
  Munteenheid  CFA-frank
  (XAF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .cm
  Code.  CAM
  Tel.  +237

To read about CAMEROON in English - click here

Hotels Kameroen

Vakantie en Bezienswaardigheden

Yaounde is de hoofdstad van Kameroen, groen en heuvelachtig, met chaotisch verkeer en kronkelende wegen. Het Benedictijns klooster is gebouwd in 1967, heeft het tentoonstellingen van maskers, schalen en bronzen pijpen. De kapel is aangekleed met traditionele textiel en ambachtelijke producten. Je kunt een openlucht mis bezoeken in Paroisse de N'Djong Melen. De koorzang, de drums, het dansen en de joie de vivre maken dit tot een gedenkwaardige gebeurtenis. Er zijn tal van markten op de stad en winkels met geschilderde kalebassen, lederwaren, sieraden en grisgris (ketting bedels).

Mount Cameroon is de hoogste berg in Centraal- en West-Afrika en een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Kameroen. Het is geschikt voor avonturiers, zoals wandelaars en klimmers. Gidsen zijn beschikbaar en bergwandelen is een geweldige ervaring. Onderweg zijn er met tin overdekte hutten voor wandelaars om te rusten en te verblijven.

Het Waza Nationaal Park ligt in het uiterste noorden provincie van Kameroen werd opgericht in 1934. Het park beslaat een totale oppervlakte van 1.700 vierkante kilometer. Het park is beroemd om zijn olifanten. De vegetatie van het park is voornamelijk struikgewas en het terrein is vlak. Leeuwen, giraffen, nijlpaarden, bavianen, apen en antilopen zijn de dieren die je naast de olifanten kunt zien. De beste tijd om het park te bezoeken is van maart tot mei, wanneer het erg warm is en de drinkplaatsen de beste plekken zijn om de dieren te zien.

advertentie

KAMEROEN LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegtickets Kameroen | VliegenNaar
• Hotels Kameroen
• Boeken, ook tweedehands, over KAMEROEN bij Bol.com

Nuttige links

Kameroen Startnederkand (N)
Reisinformatie Kameroen (N)

Bronnen

Elmar landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems