Landenweb.nl

ITALIE
Wandelen in Le Marche Italie

Le Marche, een van de mooiste regio's van Italië


Le Marche wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat u zich kunt wensen. Deze regio wordt ook wel De Marken genoemd in het Nederlands, wat is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten.


Geen mens kan ongevoelig blijven voor de specialiteiten van La Mama, voor het urenlang tafelen en voor de liefde waarmee alles bereid wordt. Eten met de familie is voor een Italiaan van groot belang. Zou het niet heerlijk zijn eens een week in die eetcultuur te duiken? Kennis te maken met de authentiek Italiaanse keuken en alle delicatessen en gebruiken die daarbij horen? Geen regio leent zich er beter voor. Le Marche blinkt uit in specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot grappa.


Wandelen in Le Marche
Le Marche is een wandelregio bij uitstek. In heel Le Marche zijn er een groot aantal, meestal goed aangegeven, wandelroute’s. Zowel in de heuvels, bergen, langs de kust, of zo maar dwalend over de ‘strade bianche’ kun je volop genieten van het prachtige landschap en de natuur.


De voorgestelde Appartementen zijn onderdeel van een Agriturismo en zodanig gelegen dat je van daar uit direct, of op korte afstand, op pad kunt. Ter plekke is informatie aanwezig over wandelroutes en startpunten.
Een aantal mooi gebieden, van noord naar zuid Le Marche, om te wandelen zijn:
Pesaro, in Parco San Bartolo vind je een aantal mooie wandelingen waarbij je afwisselend uitkijkt over zee en de prachtige dalen aan de landzijde.
Fossombrone, De Monte Cesane is een van onze favorieten. Net boven Fossombrone gelegen biedt het een groot aantal afwisselende en goed bewegwijzerde wandelingen.
Piobbico, Apecchio, De startplaatsen voor diverse wandelingen op en nabij de Monte Nerone.
Carpegna, aan de indrukwekkende voet van de Monte Carpegna, startplaats voor mooie wandelingen naar o.a. Sasso Simone en Simoncello.


Cagli, Cantiano; zijn de toegangsplaatsen voor wandelingen op de Monte Catria en Monte Acuto. (Tip, een leuke startplek is ook aan de andere zijde bij Frontone, daar kun je met een lift naar boven).
Ancona, ten zuiden van Ancona steekt de Monte Conero in zee. Bij het bezoekerscentrum bij Sirolo kun je een prima kaart krijgen waarop alle mogelijkheden van het park en wandelroute's staan aangegeven.
Amandola, Sarnano, zijn slechts twee van de mooie steden aan de rand van een van de mooiste natuurparken van Italië, De Monte Sibellini. Dit is echt een waar wandelparadijs met ongekend veel mogelijkheden.
Uitgebreide informatie over wandelen in Le Marche

Monte Cesane
Monte Conero
Monte Nerone
Monte Sibilini
San Bartolo