Landenweb.nl

ITALIE
Ontdek Florence per boot

Als je een vakantiehuis in Toscane huurt geeft dit je een geweldige kans om deze betoverende streek van Italië te verkennen. Er is meer dan genoeg keuze uit dingen om te bezoeken, maar we geven u een tip voor een enigszins ongebruikelijke activiteit – een boottocht rond Florence!

Florence op zee

Florence (Firenze in het Italiaans) is een van de mooiste steden ter wereld. Het is een belangrijke plek waar de Europese kunst en wetenschap in de Middeleeuwen een wedergeboorte kregen. Zo mooi als de stad is, zal een snelle blik op de kaart laten zien dat Florence geen kustlijn heeft. De dichtstbijzijnde haven is Livorno richting het westen. In Florence zijn vroeger oorlogen uitgevochten om Pisa te veroveren en zo toegang tot de zee te verkrijgen. Hoe zijn boottochten vandaag de dag dan mogelijk?

Niet zo moeilijk te raden – de historische rivier de Arno natuurlijk! Deze stroomt door het centrum van Florence en was eeuwenlang de toevoer van bouwmaterialen voor de onvergelijkbare middeleeuwse architectuur in de stad. Het is mogelijk om met een boottocht langs de rivier de prachtige stad vanaf het water te bewonderen. Het hoogtepunt van de rondvaart is hoogstwaarschijnlijk wanneer u onder de wereldberoemde Ponte Vecchio vaart – de door winkeltjes omzoomde brug, de enig die niet is opgeblazen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het uitzicht vanaf de rivier is prachtig, vooral in de avond wanneer een koele bries en de schitterende lichtjes in het water zorgen voor een magisch gevoel.

Geen cruiseschip

Een vakantiehuis in Toscane huren geeft u vrijheid en onafhankelijkheid om naar Florence te gaan voor een rondvaart. Uw verwachtingen een beetje bijschaven is echter wel noodzakelijk!

De rivier de Arno is mooi en historisch belangrijk maar is niet echt diep. Dat betekent dat een rondvaart gemaakt wordt in grote roeiboten die genoeg diepgang hebben. Een dergelijk roeiboot heet een Barchetto en wordt bemand door een Renaioli die de boot met een paal voorbeweegt.

Een Barchetto kan zes tot twaalf personen vervoeren. De boten zijn liefdevol gerestaureerd en geconserveerd (enkele jaren daalde het traditionele gebruik van kleine roeiboten op de rivier).De huidige vereniging van Renaioli verzekert het gebruik van traditionele boten en materialen. Het is een zeer authentieke en sfeervolle manier om Florence te zien. Verwacht geen faciliteiten aan boord, zoals een bar!

Tijdens uw vakantie in Toscane kunt u niet alleen genieten van het prachtige landschap, de historische steden en heerlijke levensstijl maar ook van deze unieke en traditionele boottochten in Florence.

Over To Toscane
Claire Stadhouder werkt voor To Toscane, die gespecialiseerd zijn in het vinden van een perfect vakantiehuis Toscane en een keuze uit vakantiehuizen in Umbrië en Puglia. To Toscane is trots op hun vakantiehuizen die persoonlijk worden geselecteerd en bezocht door onze vertegenwoordigers om ervoor te zorgen dat wij alleen het beste aanbieden in de regio.

Barchetto op de Arno 1/3
Barchetto op de Arno 2/3
Barchetto op de Arno 3/3
Een van de vakantiehuizen in Florence, Italie