Landenweb.nl

ITALIE
Fietsen in Le Marche Italie

Le Marche, een van de mooiste regio's van Italië

Le Marche wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd, en is een regio die alles heeft wat u zich kunt wensen. Deze regio wordt ook wel De Marken genoemd in het Nederlands, wat is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten.

Geen mens kan ongevoelig blijven voor de specialiteiten van La Mama, voor het urenlang tafelen en voor de liefde waarmee alles bereid wordt. Eten met de familie is voor een Italiaan van groot belang. Zou het niet heerlijk zijn eens een week in die eetcultuur te duiken? Kennis te maken met de authentiek Italiaanse keuken en alle delicatessen en gebruiken die daarbij horen? Geen regio leent zich er beter voor. Le Marche blinkt uit in specialiteiten, van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot grappa.

Fietsen In Le Marche
Le Marche leent zich uitstekend om er met de fiets op uit te gaan. Zowel met de racefiets of mountainbike, de sportieve fietser of mountainbiker kan hier goed aan zijn trekken komen. Niet voor niets doet de Giro d’Italia vrijwel elk jaar Le Marche aan met diverse –berg- etappes.

De voorgestelde Appartementen zijn onderdeel van een Agriturismo en zodanig gelegen dat je van daar uit direct, of op korte afstand, op pad kunt.

In het noorden van Le Marche is vooral het gebied rond Fossombrone en Cagli populair. Hier vind je ‘echte’ bergen zoals de Monte Nerone, Monte Catria en Monte Petrano. Voor diegenen die wel willen klimmen, maar toch iets rustiger aan ligt boven Fossombrone de Monte Cesane, mooie routes met goede wegen. Hier vind je ook een behoorlijk aantal goed aangegeven mountainbike route’s.

Ook het gebied rondom de Monte Carpegna is erg mooi en interessant (niet voor niets het trainingsgebied van Marco Pantani.) Zowel fietsers als mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Een echt sportief gebied, met de mountainbike is een route langs de Sasso Simone en Simoncello een echte uitdaging.

In het midden van Le Marche kun je kiezen om vlak bij zee te blijven. De Monte Conero steekt net ten zuiden van Ancona in zee en biedt veel mogelijkheden om te fietsen over de wegen en te mountainbiken over de paden. Na de tocht kun je natuurlijk afdalen naar een van de stranden bij Numana, Sirolo of Portono voor een heerlijke pasta met vis en een verfrissende duik in zee.

In het binnenland vind je in de omgeving van Fabriano - vlak bij de beroemde grotten van Frasassi - het ‘Parco del Monte Cucco’ en ‘Parco Naturale Regionale Gola della Rossa e di Frasassi’ . Bijzonder mooie gebieden met veel mogelijkheden.

In het zuiden van Le Marche vindt je een van de mooiste natuurparken van Italie, De Monte Sibillini. Met de steden Amandola, Sarnano en Arquata del Tronto als uitgangspunt is er een ongekend aantal mogelijkheden om met de fiets of mountainbike op stap te gaan.

Uiteraard is het niet 'verplicht' de bergen in te gaan. Op heel veel plekken kun je door het heerlijke heuvellandschap van Le Marche fietsen. Met de mountainbike is het ook prima dwalen over de vele strade bianche, de witte grindwegen, waar het het platteland goed kunt beleven.

Uitgebreide informatie over Fietsen in Le Marche

Monte Conero
Italiaanse Alpen
Parco Gola della Rossa e Frasassi
Carpegna