Landenweb.nl

GUATEMALA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Guatemala-Stad
  Oppervlakte  108.889 km²
  Inwoners  18,469,197
  (2021)
  Munteenheid  quetzal
  (GTQ)
  Tijdsverschil  -7
  Web  .gt
  Code.  GTA
  Tel.  +502

To read about GUATEMALA in English - click here

Bouw je eigen Mexico & Guatemala rondreis

Steden GUATEMALA

Guatemala-stad

Vakantie en Bezienswaardigheden

De toeristische attracties in Guatemala variëren van pittoreske Maya-ruïnes en stomende vulkanen, tot weelderige jungles en weinig bezochte stranden. De oude Maya's bouwden een aantal van hun grootste steden in Guatemala. Tikal en El Mirador behoren tot de grootste pre-Columbiaanse steden in Amerika. Eeen beozoek aan een of beide steden is een van de meer memorabele dingen die je in Guatemala kunt doen. Beide geweldige en onvergetelijke bestemmingen bevinden zich in het dunbevolkte, enigszins wilde noorden van Guatemala in de Peten regio. Reizen naar Tikal en El Mirador worden vaak geregeld vanuit de toerist-vriendelijke stad Flores.

Los van de Maya wonderen kun je nog veel meer doen in Guatemala. Er zijn Bergmeren, inheemse dorpen en vulkanen te ontdekken. Mooie steden zoals Antigua, Flores en Panajachel. Eco-toerisme is in opkomst in de weelderige jungles van Guatemala. Het bergachtig terrein en stomende laaglanden bieden tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke reis.

Misschien wel een van de mooiste van Guatemala attractie is een bezoek aan Lake Atitlan. Je kunt profiteren van alles wat de streek te bieden heeft is en het is zeker een van de meer populaire attracties in Guatemala voor toeristen. Het Atitlan meer is omgeven door vulkanen en ligt op een hoogte van meer dan 5.000 meter boven de zeespiegel. Langs de zuidelijke oever van het meer van Atitlan ligt het toeristische plaatsje Panajachel.

De Chichicastenango markt kan gemakkelijk bereikt worden vanaf Guatemala City, Antigua en Quetzaltenango. Elke donderdag en zondag wordt de Chichicastenango markt gehouden. Het is een kleurrijke, vaak chaotisch affaire waar de Maya's uit het hele land samenkomen om hun smetteloze handgemaakte producten te verkopen. Alle soorten textiel zijn hier te koop, de meest populaire zijn de vrouwenblouses gemaakt door de Maya vrouwen. Naast het aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten vindt je hier vooral sfeer wat op zichzelf de reis de moeite waard maakt.

advertentie

GUATEMALA LINKS

Advertenties
• Guatemala Vliegennaar.nl
• Bouw je eigen Guatemala Rondreis
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Guatemala
• Djoser Rondreis Guatemala
• Rondreizen Guatemala
• Hotels Guatemala
• Boeken, ook tweedehands, over GUATEMALA bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Guatemala (N)
Reizendoejezo - Guatemala (N)
Rondreis Guatemala (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems