Landenweb.nl

GRIEKENLAND
Bezoek het prachtige Zakynthos

Zakynthos is een uitermate populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Het schitterende Griekse eiland ligt in de Ionische zee en maakt samen met onder andere Corfu en Lefkas deel uit van de Ionische Eilanden. Een vakantie op Zakynthos staat in het teken van natuurrijk genieten. In het binnenland groeien de gewassen als kool, terwijl aan de kust de witte zandstranden oogverblindend mooi zijn. Een duik in het azuurblauwe water zult u zich nog lang heugen. Bijzonder zijn de talloze rotspoorten boven het water.

Een stukje geschiedenis
Zakynthos heeft een enigszins mythische geschiedenis. Volgens de geschriften was Prins Zakynthos, de zoon van koning Dardanos van Troje, 1500 jaar voor het begin van de officiële jaartelling de eerste inwoner van het eiland. Daarna hebben onder andere de Fransen, Britten, Perzen en Venetiërs het eiland in handen gehad. Een tijdje was het eiland de hoofdstad van de zogenaamde Ionische staat. Nadat Griekenland in 1830 onafhankelijk werd en het eiland zich van de Britten verloste werd Zakynthos op 21 mei 1864 officieel lid van de Griekse staat.

Nadat het eiland in de WOII de Duitse bezitting en in 1953 een aardbeving had doorstaan begon de toeristische industrie steeds meer in bloei te geraken. Met haar fantastische natuur, heerlijke accommodaties en Middellandse zeeklimaat is het in het heden een van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland.

Cultureel Zakynthos
Twee musea koesteren de overblijfselen van de rijke historie van het eiland. In het zogeheten ‘Nieuwe Museum’ op het Solomou-plein vindt u restanten uit de Byzantijnse tijd. Het museum Solomos & Kalvos beschikt over een bredere collectie historische voorwerpen. Hier vindt u onder andere een uitgebreide archeologische collectie en een enorme serie foto’s. Naast de musea is er werkelijk van alles te doen op het prachtige eiland. Sport- en spelactiviteiten, trips door de heerlijke natuur of uitstapjes met de boot; er is hier van alles mogelijk!

Verblijfstip
Het heerlijke Bitzaro Grande is een van de beste accommodaties op het eiland. Het verblijf ligt in het centrum van Kalamaki en direct aan het strand. Een combinatie van rust en activiteit is hier perfect aanwezig. Heerlijk is bovendien de all inclusive verzorging.