Landenweb.nl

FRANKRIJK
Op wintersport in Frankrijk is populair

Frankrijk is – na Oostenrijk - het op een na meest bezochte wintersportland onder Nederlanders. Met tweehonderdduizend wintersportvakanties per jaar neemt het Zuid-Europese land twintig procent van het totale aantal Nederlandse skivakanties op zich. Een wintersport in Frankrijk heeft haar populariteit te danken aan een combinatie van sneeuwzekerheid, uitstekende skigebieden en gezellige dorpjes.

Populaire gebieden
Three Valleys met bekende stadjes als Courchevel, Meribel en Val Thorens is een van de meest geliefde skigebieden in Frankijk. Hetzelfde geldt voor het gebied L’Espace Killy dat de dorpjes Tignes en Val D’Isere met elkaar verbindt. Het relatief nieuwe Paradiski-gebied en de Portes du Soleil zijn eveneens een vermelding waard. Op stadniveau is een wintersport in Tignes nog altijd erg geliefd. Ook Alpe d’Huez, Les Arcs en La Plagne worden erg veel bezocht.

Val Thorens
In Nederland steekt een wintersport in Val Thorens qua populariteit echter met kop en schouders boven de rest uit. Het skidorp pur sang is uitermate geschikt voor beginners, gevorderden en alles hier tussenin. Bovendien kunt u uitstekend buiten de pistes skiën en is er in het stadje genoeg te doen om eventuele niet-skiërs te vermaken.

Gelegen op een hoogte van 2230 meter is Val Thorens het hoogste dorp van Europa. Hiervandaan heeft u toegang tot liefst zeshonderd kilometer aan pistes, 275 afdalingen en 185 skiliften. In totaal zijn er 101 blauwe pistes, 146 rode pistes en 28 zwarte pistes. De langste afdaling is liefst acht kilometer lang. Naast het ongekende skiplezier biedt de stad een sportcentrum, bioscoop, restaurantjes, bars en uitgaansgelegenheden.