Landenweb.nl

FRANKRIJK
Camping top 10 zon en zee

Nederlanders houden van zon, zee en kamperen. Voor de liefhebbers hebben we daarom een overzicht samengesteld met de 10 meest populaire zonnige campings van Europa.

1) Op één: Bella Italia. Deze camping heeft meer dan 700 plaatsen. Bella Italia ligt aan het Gardameer op ongeveer 800 km van Utrecht. De camping heeft 5 zwembaden en een animatieteam die er voor zorgt dat jong en oud zicht nooit hoeven te vervelen.

2) Camping Las Dunas, gelegen aan de Costa Brava in Spanje. Het campingterrein grenst direct aan een zandstrand. Wil je genieten van de zon en zee. Dan is dit een echte aanrader.

3) Park Albatros in San Vincenzo in Toscane. Gelegen in een typische omgeving van pijnboombossen. Combineer je campingverblijf met de culturele hoogtepunten van Toscane.

4) Kroatië mag in de lijst niet ontbreken. Daarom camping Zaton op nummer 4. Prachtig gelegen in een baai. Oh ja, speciaal aanbevolen voor wie ook een keer wil tennissen. De camping heeft maar liefst 16.

5) Het Gardameer kent vele topcampings. Camping Del Garda is er één van. Waar de meeste stranden langs het Gardameer kiezelstranden zijn heeft Camping Del Garda een zandstrand. Direct vanaf de camping zo op het strand en het meer in!

6) Zuid Frankrijk. Een heerlijke plek om je vakantie door te brengen. Wij zetten daarom Camping Mar Estang op zes. Vele faciliteiten en een zandstrand op één minuut lopen.

7) Houd je van een wijntje? Camping Norcenni Girasole Club ligt midden in de Chianti streek. Maar ook de kinderen komen volop aan hun trekken. De camping heeft zelfs zijn eigen Italiaanse ijssalon.

8) Camping Vall d'Aro gelegen aan de Spaanse kust op zo’n 1.200 kilometer van Nederland. Geniet van de Costa Brava en plaatsjes als Tossa de Mar en LLafranc.

9) Camping La Pergola ligt aan het meer van Chalain in een natuurgebied van de Jura in Frankrijk. Een camping die zich bij uitstek leent als u actief aan de gang wilt. U kunt zeilen, fietsen, kanoën, vissen, surfen, wandelen en veel meer.

10) Kamperen en golfen? Het kan op camping Bi Village. Bi Village ligt bij de oudste stad van oost Adriatisch kust, namelijk Pula in Kroatië. Probeer eens één van de vele visgerechten in de gezellige restaurantjes in de omgeving.