Landenweb.nl

ERITREA
Bevolking

To read about ERITREA in English - click here

Hotels Eritrea

Bevolking

In Eritrea wonen bijna 6 miljoen mensen (2017). De bevolkingsdichtheid is vrij laag en bedraagt ongeveer 50 inwoners per vierkante kilometer.

De bevolking is onder te verdelen in negen etnische groepen waarvan de twee grootste de Tigrinya's en de Tigres zijn. De Tigrinya's vormt ongeveer 55% van de bevolking, de Tigres 30%. Deze twee groepen zijn sterk met elkaar verbonden, voornamelijk omdat de taal van beide uit de oude Ethiopische taal 'Ge'ez' is voortgevloeid. De Tigrinya's zijn voornamelijk christenen en leven in de hoge gedeelten van Eritrea. De Tigres zijn moslims en leven in de westerse laaglanden. De kleinere etnische groepen zijn de Afar, Bilen, Hadareb, Kunama, Nara (of Baria), de Rashida en de Saho.

Taal

Er worden veel verschillende talen gesproken in Eritrea, ondermeer Tigrinya, Arabisch, Tigre, Bilien, Afar, Hedareb, Kunama, Nara, Rashaida en Saho.

Godsdienst

Er zijn in Eritrea ongeveer evenveel aanhangers van het (koptisch) Christelijk geloof als de islam. Een klein gedeelte van de bevolking hangt lokale natuurreligies aan.

advertentie

ERITREA LINKS

Advertenties
• Hotels Eritrea
• VliegenNaar | Vliegtickets Asmara Eritrea
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over ERITREA bij Bol.com

Nuttige links

Eritrea Startnederland (N)
Reisinformatie Eritrea (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems