Landenweb.nl

DORDOGNE
Accommodatie Dordogne

ACCOMMODATIE

In het laagseizoen is het totaal geen probleem om de gewenste accommodatie te vinden. Hotels in de grote steden zijn soms ook in het laagseizoen volgeboekt. In het hoogseizoen is het voor alle accommodaties aan te raden om (ver) vooraf te reserveren.

CAMPINGS

Frankrijk bezit een dicht netwerk van campings. De Dordogne beschikt over vele campings, die variëren van eenvoudig (1 ster), tot luxe (3 of 4 sterren) en zelfs luxe-plus (5+ sterren). Campings met de aanduiding 'a la ferme' of 'ferme d'accueil' bevinden zich op een boerderij, met vaak slechts enkele tientallen standplaatsen.
Veel toeristen kiezen tegenwoordig voor een compleet ingerichte bungalowtent, caravan of chalet.
Vrij kamperen mag in de meeste gevallen, maar er moet wel eerst door grondeigenaar, gemeente, politie of Office National des Forets toestemming gegeven worden.

Dordogne

VAKANTIEHUIZEN OF GITES

Een vakantiehuis wordt in Frankrijk een 'gite' genoemd. Veel gites zijn aangesloten bij een overkoepelende en controlerende organisatie, Gites de France, en dan herkenbaar aan een geelgroen uithangbord met haantje. De in een landelijke omgeving liggende vakantieverblijven worden 'gites ruraux' genoemd. Gites zijn er in alle maten en soorten, van eenvoudige woningen tot landhuizen, villa's, boerderijen en zelfs kasteeltjes.

HOTELS

Hotels zijn door de Franse overheid ingedeeld in de volgende categorieën:

eenvoudig hotel = 1 ster
middenklasse hotel = 2 sterren
luxueus hotel = 3 sterren
zeer luxueus hotel = 4 sterren

Langs de snelwegen, meestal in een industriegebied, liggen veel goedkope en duurdere internationale hotelketens.