Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans, Lingala, Kikongo, Swahili, Tshiluba
   HoofdstadKinshasa
   Oppervlakte2.344.858 kmĀ²
   Inwoners86.355.473 (mei 2019)
   MunteenheidCongolese frank (CDF)
   Tijdsverschil+0 en +1
   Web | Code | Tel..cd | COD | +243

De Democratische Republiek Congo is niet bepaald de veiligste plek om op vakantie te gaan. Raadpleeg voor je vertrek de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Het voordeel is dat het een zeer ongerept gebied is.

Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo heeft een aantal boeiende attracties. De Botanische Tuinen staan bekend om een arboretum met honderdjarige bomen in een rustige omgeving bij de rivier. Bezoekers kunnen een middag doorbrengen te midden van exotisch loof en tropische bloemen. Het onderzoekscentrum onderzoekt Afrikaanse planten en heeft onlangs gekeken naar manieren om de houdbaarheid van fruit te verlengen. De centrale markt is een fascinerende plek om te bezoeken. Er zijn verse producten te koop bij overdekte kramen die ook een veelheid van alledaagse voorwerpen verkopen.

Op slechts een korte afstand van Kinshasa ligt Symphonies Naturelles een aangename plek om een middag te vertoeven. Het is een ongeveer 200 hectare groot bos, met mogelijkheden om te vissen of te genieten van de plaatselijke fauna. Je kunt genieten van een maaltijd in het restaurant van het park. Er zijn vele schilderachtige routes die je kunt volgen langs reusachtige bamboe. Kijk uit naar verborgen grotten en gigantische termietenheuvels.

DEMOCRATISCHE REPUBLIEK CONGO LINKS

Advertenties
• Democratische Republiek Congo Vliegtickets.nl
• Democratische Republiek Congo Vliegtickets WTC
• Kinshasa Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Congo-Kinshasa informatie - Reizendoejezo (N)
Democratische Republiek Congo Startnederland (N+E)
Schrijf uw artikel over DEMOCRATISCHE REPUBLIEK CONGO

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems