Landenweb.nl

CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans, Sango
  Hoofdstad  Bangui
  Oppervlakte  622.984 km²
  Inwoners  4,967,301
  (2021)
  Munteenheid  Centraal-Afrikaanse CFA-frank
  (XAF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .cf
  Code.  CAF
  Tel.  +236

To read about CENTRAL AFRICAN REPUBLIC in English - click here

Hotels Centraal Afrikaanse Republiek

Vakantie en Bezienswaardigheden

De Centraal-Afrikaanse Republiek is volgens de Lonely Planet gids een uitzonderlijk mooi land met een gevarieerd wildleven. Check voor je vertrekt wel de website van het ministerie van buitenlandse zaken in verband met veiligheidsrisico's.

advertentie

Centraal-Afrikaanse Republiek Centrum BanguiPhoto: Alllexxxis CC 4.0 International no changes made

De hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek Bangui is een belangrijk handels-en vervoersknooppunt langs de rivier de Oubangui. De faciliteiten van een hoofdstad maken Bangui een essentiële tussenstop voor bezoekers op weg om de natuurlijke wonderen van het land te zien. Bangui heeft ook eigen attracties. De oude stad van Bangui werd gesticht door de Fransen in 1880 en beschikt over een typisch koloniale charme met brede boulevards die leiden naar een centraal marktplein.

advertentie

Centraal-Afrikaanse Republiek Boali WatervallenPhoto: The EITI CC Attribution-Share Alike 2.0 Generic no changes made

De watervallen Les Chutes de la Mbi, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, dalen 656 meter van een zijrivier van de Boven Mpoko rivier in het bekken van de Oubangui. De watervallen zijn bekend om hun natuurlijke schoonheid en zijn gemakkelijk te zien vanaf een brug. Een andere belangrijke waterval in de C.A.R. is de Boali, een 164 meter hoge waterval niet ver van Les Chutes de la Mbi. Een bezoek is alleen in het regenseizoen de moeite waard, wanneer de watervallen hun volle volume hebben. De grote stad die het dichtst bij deze watervallen ligt is Bossembele, ongeveer 1200 km. van Bangui op de hoofdweg naar Kameroen.

Centraal-Afrikaanse Republiek CheetahPhoto: Martin Bahmann CC 3.0 Unported no changes made

Het Manovo-Gounda St. Floris National Park in Chetenige UNESCO werelderfgoed park. Het park ligt in het noorden bij de grens met Tsjaad, het park omvat drie typen landschap: de uiterwaarden rond de Bahr Aouk en Bahr Kameur rivieren, het bergachtige zuiden en de laagvlakten daar tussen. Talrijke rivieren stromen door het park waar vele diersoorten te zien zijn, waaronder grote zoogdieren zoals leeuwen, giraffen, nijlpaarden en buffels. Er zijn ook ongeveer 320 vogelsoorten. De ontwikkeling van het toerisme in het park is aanzienlijk ingeperkt door illegale stroperij. De stroperij heeft de zoogdier bevolking gedecimeerd en bedreigt de veiligheid van de bezoekers.

CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• VliegenNaar | Bangui Centraal Afrikaanse Republiek
• Hotels Centraal Afrikaanse Republiek
• Boeken, ook tweedehands, over CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK bij Bol.com

Nuttige links

Centraal Afrikaanse Republiek Startnederland (N+E)
Reisinformatie Centraal-Afrikaanse Republiek (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems