Vakantie   
To read about BARBADOS in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadBridgetown
   Oppervlakte430 kmĀ²
   Inwoners286.960 (mei 2019)
   MunteenheidBarbadiaanse dollar (BBD)
   Tijdsverschil-5
   Web | Code | Tel..bb | BRB | +1-246

Vakantie en bezienswaardigheden

Photo:Ranveig https://en.wikipedia.org/wiki/en:Creative_Commons no changes made

Barbados is slechts een klein eiland, maar het heeft voor elk wat wils. Een rijke en gevarieerde kustlijn omspoeld door warm zeewater of met een wilde branding, een weelderig begroeid, heuvelachtig binnenland en een fascinerende geschiedenis. Het fantastische tropische klimaat met slechts geringe seizoenschommelingen trekt badgasten uit de hele wereld aan. De gemiddelde temperatuur op Barbados bedraagt het hele jaar door ongeveer 28°C.

Photo:Berit Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

Een van dé bezienswaardigheden van Barbados is Harrison's Cave, grotten tot honderd meter hoog met prachtige stalactieten, stalagmieten en rotspartijen, die voor een groot gedeelte per treintje te bekijken zijn. Geologisch gezien is Harrison's Cave verbonden met natuurpark Welchman Hall Gully.

Een van de oudste parlementsgebouwen ter wereld is dat van Barbados, waarin de Engelse invloeden duidelijk te herkennen zijn. St. Nicholas Abbey is een herenhuis uit 1660 met een rumdistilleerderij en een stoommolen, en waarin ook een rum- en suikermuseum gevestigd is. Een van de oudste kerken in het Caribisch gebied is St. James Church (ca. 1660).

Photo:Joe Ross CC BY-SA 2.0 no changes made

Bij de plaats Oistins, in het zuiden van Barbados, ligt een van de mooiste stranden van Barbados, Miami Beach, maar ook Accra Beach is erg populair. De Animal Flower Cave, met mooi koraal en zee-anemonen, is een zeegrot die enkele meters boven de Atlantische Oceaan ligt. Graeme Hall Nature Sanctuary is een beschermd gebied met bossen, meren en een rijke fauna (vogels) en flora, waaronder rode en witte mangrove.

Ten zuiden van Bridgetown, tussen St. Lawrence Bay en Dover Beach ligt de meer dan een kilometer lange straat St. Lawrence Gap, en hier zijn de beste restaurants, nachtclubs en discotheken te vinden. Het centrale plein van Bridgetown heet net als in Londen Trafalgar Square, en ook hier staat een standbeeld van admiraal Horatio Nelson, neergezet in 1813. Op Trafalgar Square staat ook de Dolphin Fountain, een fontein aangelegd in 1861. De geschiedenis van Barbados is te zien in Barbados Museum, waar ook concerten en toneelstukken gehouden worden.

To read about BARBADOS in English - click here

BARBADOS LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Barbados Vliegtickets.nl
• Hotels Barbados
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Barbados Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Barbados Reisstart (N+E)
Barbados Startnederland (N+E)
Reisinformatie Barbados (N)
Reizendoejezo - Barbados (N)
Schrijf uw artikel over BARBADOS

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems