Landenweb.nl

AUSTRALIE
South Australia

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van de staat South Australia. Toen ik aankwam in Adelaide, zat ik een beetje krap bij kas. Hierdoor heb ik niet al te veel in Adelaide kunnen doen. Het hostel waar ik zat, was groot, maar toch wel gezellig. Wel ben ik naar de dierentuin in Adelaide geweest. In deze dierentuin hebben ze veel dieren die in Australië rondlopen zoals een casowary en een Tasmaanse duivel. Het park in Adelaide is zoals vele andere parken in Australië. Mooi aangelegd en ideaal om lekker te zitten en lezen. In het park staat ook een bijzondere boom, een prehistorische boom. Deze staat in een kooi. Het strand van Adelaide moet erg leuk zijn (volgens mijn zusje). Zij vond Adelaide trouwens een leuke stad. Ik vind het een dorp van 1 miljoen inwoners. Wel kun je vanaf Adelaide touren boeken naar de Flinder Ranges en naar Kangaroo Island. Rondom Adelaide worden veel druiven verbouwd, dus kun je een leuke tour maken langs de wijnboerderijen en voor bijna niets vele wijntjes proeven. Wat wel leuk is, is dat er in Adelaide een internetcafé is (2002) waar je voor een drankje onbeperkt kunt internetten. Ik geloof dat dat internetcafé te vinden is in de Currie of Hindely Street.

Kangaroo Island

Kangaroo Island het derde eiland van Australië qua grootte. Het is in kaart gebracht door de Fransman Nicholas Baudin. Dit is de reden waarom zo veel namen op Kangaroo Island in het Frans zijn. De naam van Kangaroo Island kun je wel raden. Matthew Flinders kwam hier aan land met zijn bemanning en joeg wat kangaroes naar de eeuwige jachtvelden en had zo een lekker feestmaal. Er waren zo veel kangaroes dat hij het eiland Kangaroo Island noemde. Ik ben met CampingWilde 3 dagen en 2 nachten naar Kangaroo Island gegaan. Dit is een leuke tour in een klein groepje met een 4 wheel drive met aanhanger. De overtocht werd gedaan met een klein vissersbootje. Deze vertrok vanaf Fleurieu Peninsula naar Penneshaw (geloof ik). Van de vissers hadden we ook verse vis gekregen, dus dat was smullen 's avonds. Nadat we aankwamen op Kangaroo Island hebben we een wandeling gemaakt naar Antechamber Bay.

De wandeling naar Antechamber Bay is mooi. Je loopt langs een riviertje welke uitkomt in de Grote Ocean. Langs dit riviertje staan veel Tea Trees. Deze worden zo genoemd, omdat ze het water van het riviertje, ja je raadt het al, een theekleur geven. Voor het vallen van de avond zijn we naar onze campsite gegaan, alwaar we alles alvast klaarmaakte voor de nacht, voordat we gingen eten. Ook op Kangaroo Island was de eerste nacht een natte nacht. Het had weer geregend. Ik heb dus niet echt geluk met het kamperen in Australië. Maar de verse vis maakte veel goed. Op de tweede dag van mijn tour op Kangaroo Island zijn we naar de Remarkable rocks gegaan. Dit zijn door weer en wind uitgeslepen rotsen. Verder hebben we de vogelbekdier route gelopen. Het idee van deze route is dat je langs plaatsen loopt waar vogelbekdieren zijn. Maar helaas geen vogelbekdier. Verder zijn we die dag nog naar Admirals Arch gegaan. Onze lunch nuttigden we bij het rangerstation. Bij dit rangerstation springen ook wat kangaroes rond. Deze kangaroes bedelen om eten en als je ze dat dan niet geeft, pakken ze het gewoon af, of ze vallen je aan.

Na de lunch zijn naar wat zeehondjes wezen kijken en ruiken, want die beesten ruik je goed. Daarna zijn we langzaam naar onze nieuwe campsite gegaan. Dit was weer een plek in het bos. We hadden daar wel een echte WC pot. Alleen ze waren "vergeten" er een huisje om heen te bouwen. 's Avond lekker rond het kampvuur gezeten en geslapen onder een zeiltje in een SWAG. Deze avond geen regen, maar wel posseums die over onze SWAGs heen en weer liepen. De laatste dag van onze reis zijn we naar de zeeleeuwen gegaan. Ondanks dat zeeleeuwen er log uitzien, kunnen ze een aardig sprintje trekken op het vaste land. Verder werd er verteld dat de meeste zeeleeuwen eindigen in de maag van een haai. Nadat we de zeeleeuwen gedag hadden gezegd, zijn we in de Little Sahara gaan sandboarden. Na dit zandavontuur en een frisse duik, zat onze reis over Kangaroo Island er weer op.