Sydney

Sydney is de hoofdstad van de deelstaat New South Wales (NSW). In Sydney wonen meer dan 3 miljoen mensen.

Zelf heb ik 4 maanden in Sydney gewerkt in een broodjeszaak. Veel verdiende ik hier niet mee, maar het was voldoende om rond te komen en te sparen voor mijn reis naar Nieuw-Zeeland. Wel is het verstandig als je in Sydney werkt en je wilt geld verdienen om te sparen voor je reis, dat je daar een goedkoop apartement neemt.

In Sydney zelf zijn veel bezienswaardigheden zoals de Centerpoint Tower, Botanical Gardens, Darling Harbour, Taronga Zoo, Sydney Aquarium, chinese tuinen, Harbour Bridge en het Opera House.

Het openbaar vervoer in Sydney is goed en goedkoop. Vanaf Circular Quey vertrekken ponten naar de buitenwijken van de stad en naar noord Sydney.

Tevens heeft Sydney een aantal leuke wijken, zoals de Rocks, Newton, Lidcombe (Olympic Park), China Town, en Kings Cross. Ook zijn er in Sydney een aantal stranden: Manly (boot vanaf Circular quay), Coogee (druk), Bondi (druk) en Bronte. Een leuke wandeling die je kunt maken, is de Coogee Bondi wandeling. Een wandeling langs een deel van de kust van Sydney. Op je mooie, zonnige dag moet je zeker een Haven Cruise maken. Neem hier voor de hele dag en stap op veel plaatsen uit (Watson Bay, Manely, Taronga Zoo). Vooral het uitzicht van Watson Bay naar de stad is erg mooi.

In Sydney kun je makkelijk een aantal dagen doorbrengen. Wandelen door het CBD, Rocks en de Botanical Gardens. 's Avonds kun je naar Darling Harbour om lekker te eten. Een echte tip is: ga als het donker is naar Circular Quay en geniet van het uitzicht. Maar het allermooist blijft oud en nieuw vieren in Sydney. Ik heb dit zelf ook gedaan. We gingen rond een uurtje of 9 in de morgen naar Mrs Macquarie's Point. Zelfs toen waren er al mensen. Deze hadden de nacht daar doorgebracht. Zo vroeg vertrekken is geen overbodige luxe, want je hebt de beste plaatsen en het wordt snel drukker. En als het dan 12 uur is, krijg je een vuurwerkshow die je niet snel zal vergeten (zie foto). Je kunt ook de Center Point Tower "beklimmen". De galerij in de botanical gardens is gratis. Wat ook leuk om te doen is, is een bezoek brengen aan Paddys Market. Sydney heeft ook een aantal musea: powerhouse, maritiem etc. Sydney heeft een leuk nacht/avond leven. Er zijn vele barretjes en pubs waar bijna elke avond live muziek is. Een aanrader is O'Malley's Hotel aan Williams Street (bij het Coca-Cola bord) en dan met name op zaterdag- en zondagavond.

Blue Mountains

Niet ver van Sydney op ongeveer 100 km liggen de Blue Mountains. Je kunt er met het openbaar vervoer komen (met de trein naar Katoomba). Het is zeker de moeite waard om dit National Park te bezoeken. De naam Blue Mountains is aan dit National Park gegeven omdat er een blauwe eucalyptische damp boven hangt. Voor koala's hoef je hier niet naar toe te gaan, want deze zijn er niet. Wel kan je spinnetjes kijken, sydney funnel web. Dit spinnetje, beter gezegd spin kan zo groot worden als je hand en is zeer gifig. Om het park binnen te gaan moet je het dal in. Dit kun je op 2 manieren doen: een treintje of de trap. Als je de trap neemt, sta je wel nog 10 minuten na te trillen. Maar als je in het dal bent kan je van de mooie omgeving genieten. Ga ook eens langs de Three Sisters. De legende hiervan is dat het 3 versteende Aboriginal zussen zijn.

Byron Bay

Byron bay is een klein dorpje in het noorden van NSW en is bekend vanwege de relaxte sfeer. Je kunt er in de omgeving leuk wandelen naar bijvoorbeeld de vuurtoren met het meest oostelijke punt van Australië (vaste land). In Byron Bay kun je goed surfen en er zijn ook hier vele barretjes.

Wat zal ik zelf zeggen van Byron Bay. Het is een dorp en niet zo een als een van de velen aan de oostkust van Australië. Je hebt er het meest oostelijke punt van Australië en de sfeer is er veel relaxter had ik het idee, zoals hippies die bloemenkransen verkopen op hun kleedje aan het strand. Het was ook het eerste stukje van mijn reis, dus ik keek er toen heel anders tegen aan, want alles was nieuw.

AUSTRALIE LINKS

• Australie Vliegtickets.nl
• Fox verre reizen van ANWB
• Down Under
• Vakantie Australie
• Autohuur Australië
• Djoser Rondreis Australie
• Australie Vliegtickets Tix.nl
• Globetrotter reisverzekering, nu 10% korting!
• Bezienswaardigheden Australie
• Rondreizen Australie
• Rondreis Australie
• Australië Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Australië

Artikelen


   AUSTRALIE

New South Wales Australië
Victoria Australië
Queensland Australië
South Australia
Northern Territory Australië
Perth en omgeving
Lancelin Cervantes en Norcia
Hyden Goolgaardi Kalgoorlie en Norseman
Zuidkust Van Esperance tot Northcliff
Zuid Westpunt waar twee oceanen samenkomen
Perth en omgeving 2009