Landenweb.nl

AUSTRALIE
Lancelin Cervantes en Norcia

Tekst en Foto's:
Pasca Nabben.

Ons rijdende huis – links rijden – Lancelin

24/32009
Op tijd op, vroeg ontbijt, spullen pakken en op weg naar Apollo! De taxichauffeur heeft nog nooit van het verhuurbedrijf gehoord en wij hopen maar dat dat geen slecht teken is. Apollo ligt een half uurtje buiten Perth en uiteindelijk heeft de chauffeur het zo
gevonden.

Bij Apollo worden we te woord gestaan door een kauwgomkauwende dame die ons een contract laat doorlezen van 4 pagina’s. Nadat we getekend hebben en onze gegevens in de computer zijn ingevoerd krijgen we te horen dat de 3 persoonscamper die we besteld hebben (3-berth) niet aanwezig is…..maar, geen nood, ze geven ons een upgrate naar een duurdere camper namelijk een 6 persoons!

Moeten we hier blij mee zijn? Dit is voor ons de eerste keer in een camper, de eerste keer links rijden en dan met zo’n gevaarte….nou we zullen wel zien. We krijgen nog een introductiefilm te zien en dan zal een andere medewerkster ons bij de camper de nodige uitleg geven.

Op het parkeerterrein van Apollo staan diverse campers in allerlei soorten en maten, een groot gevaarte sluit de rij. Voor wie zou die nou zijn? Juist!

Nadat we de uitleg hebben aangehoord, worden de sleutels overhandigd en wordt ons een prettige reis toegewenst. Nou daar gaan we dan. Eerst maar langs de supermarkt en de koelkast vullen. Het is wel even wennen hoor, links rijden, opletten, en dat met 8 meter camper. De winkel is zo gevonden en nadat we de nodige spullen hebben ingekocht vervolgen we onze weg, richting Lancelin ten noorden van Perth.
Om Perth uit te komen kost ons nog even moeite, maar na een keer “goed” fout te zijn gereden zitten we op de goede weg. De route naar Lancelin is vlak en loopt langs de kust.

We krijgen er echt schik in en stoppen een paar keer onderweg, gewoon omdat dat leuk is en we tijd genoeg hebben.

In Lancelin gaan we op zoek naar onze eerste camping, we vinden er een pal in de duinen; Lancelin Campground $30,- met power. We worden erg vriendelijk te woord gestaan en krijgen een leuke plek toegewezen. Nou dan eerst maar eens de spullen een vaste plek geven, kopje koffie zetten, luifel naar beneden en lekker genieten. Toch wel fijn zo’n grote camper, we maken ons bed op achter in de camper en dat kan daar de hele reis blijven.

De rugzakken en andere spulletjes die we niet meer direct nodig hebben kunnen we kwijt op het bovenste bed in de alkoof (of noemen ze dat niet zo bij een camper?) Voordeel is dat we van alles 6 stuks hebben, 6 handdoeken, borden, kommetjes, voldoende lakens enz.

Helaas “maar” 2 buitenstoelen waarvan we er één al binnen 3 dagen slopen. We maken nog een wandelingetje over het strand, de zee is prachtig en de zonsondergang fantastisch! Vandaag gereden km. 147.


Cervantes – Nambung NP – heel veel kalkstenen pilaren

25/3/2009
Als we opstaan is het nog donker buiten, we hebben goed geslapen voor onze eerste nacht in de camper. Kopje koffie gezet en wachten tot de zon opkomt. Vannacht heeft het even geregend maar het belooft weer een stralende dag te worden. Om 07.45 rijden we weg uit Lancelin en gaan op weg naar Cervantes. De route is prachtig en we genieten met volle teugen. Onderweg maken we een stop voor ons ontbijt, we vinden een mooi schaduwrijk plekje bij een riviertje. Na een half uur zijn we weer op weg.

We besluiten eerst naar Cervantes te rijden voordat we naar de Pinnacles gaan. Cervantes is een dorpje wat op dit vroege uur wel uitgestorven lijkt, maar gelukkig is de supermarkt al open. Cervantes ligt ± 17 km van het Nambung NP waar de Pinnacles liggen.

We doen onze inkopen en kijken wat rond in het dorp maar daar zijn we snel mee klaar. We gaan op weg naar de Pinnacles, de route is prachtig, rechts van ons bevinden zich helderwitte duinen en links van ons ziet het er vlak en droog uit met hier en daar een toef groen.

Hier zien we de eerste bordjes waarop staat dat er zich in dit gebied kangoeroes en emu’s bevinden, uiteraard hebben wij onze snelheid al aangepast. We parkeren de camper en wandelen naar de Pinnacles. Daar aangekomen is het zo ontzettend mooi, wat een prachtig gezicht, geel woestijnzand wat afsteekt tegen de helderblauwe lucht en overal Pinnacles, het hele gebied is veel groter dan we hadden verwacht.
We maken een wandeling en genieten van al het moois om ons heen. Ook hier is het ontzettend rustig.

De Pinnacles zijn gelegen in het Nambung National Park, ten noorden van Perth.

Verder lezen >> www.reisimpressies.eu - Lancelin


Ons
Het strand van Lancelin
Cervantes Pinnacles Caravan Park
Pinnacles
Onderweg