Landenweb.nl

ZUID-KOREA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Koreaans
  Hoofdstad  Seoul
  Oppervlakte  99.538 km²
  Inwoners  51,347,390
  (2021)
  Munteenheid  won
  (KRW)
  Tijdsverschil  +9
  Web  .kr
  Code.  KOR
  Tel.  +82

To read about SOUTH KOREA in English - click here

Vakanties Zuid-Korea

Vakantie en Bezienswaardigheden

De belangrijkste stad om te bezoeken in Zuid-Korea is de hoofdstad Seoul. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer het Jongmyo heiligdom, dat is een belangrijk heiligdom voor de Confuciaanse voorouderverering. Het heeft als bijnaam het Parthenon van Azië.

Verder is er nog een mooi paleis het Changdeokung, met schilderachtige Biwon (geheime tuinen). Ook het nationaal museum van Korea is een bezoek waard. Dit museum heeft veel kunstschatten van Korea, zoals antieke meubels, keramiek en schilderijen. Je krijgt in dit museum een goed beeld van de geschiedenis van Korea. Gyeongbokgung is het grootste paleizencomplex van Seoul en ligt in het noorden van Seoul. Het paleis stamt uit 1394 en werd vernietigd tijdens de Japanse invasie. Het paleis werd opnieuw gebouwd in 1867 en was het belangrijkste paleis van de Joseondynastie. Het bestaat uit 330 verschillende gebouwen.

Ook qua natuurschoon is Zuid-Korea een boeiende bestemming. Er zijn drie nationale parken, Odaesan, Seoraksan en Chuwangsan. Het landschap van het Seoraksan National Park, dat is de meest noordelijke van de drie, staat bekend als het mooiste landschap in Korea. Er is ook nog een Maritiem Nationaal Park, dat is Hallyeo in het zuidoosten. Je kunt een cruise maken rond de archipel, die uit meer dan 400 eilanden bestaat.

In het westen van Daegu zie je het Mount Gayasan Nationaal Park. Midden in dat park ligt de Haeinsa-tempel, waar de Tripitaka Koreana bewaard wordt, dat zijn 81.258 houten drukblokken met gegraveerde Boeddhistische geschriften. Deze stammen uit 1252, er is 16 jaar aan gewerkt en ze zijn nog steeds in perfecte staat.

advertentie

ZUID-KOREA LINKS

Advertenties
• Vakanties Zuid-Korea
• Hotels Trivago
• Rondreis Zuid-Korea Djoser
• Hotels Zuid-Korea
• Boeken, ook tweedehands, over ZUID-KOREA bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Zuid-Korea (N)
Reizendoejezo – Zuid-Korea (N)
Zuid-Korea Startnederland (N+E)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems