Landenweb.nl

ZIMBABWE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Harare
  Oppervlakte  390.757 km²
  Inwoners  15,245,741
  (2021)
  Munteenheid  Zimbabwaanse dollar
  (ZWL)
  Tijdsverschil  +1 (zomer +0)
  Web  .zw
  Code.  ZWE
  Tel.  +263

To read about ZIMBABWE in English - click here

23 Vakanties naar Zimbabwe

Vakantie en Bezienswaardigheden

Wie Zimbabwe zegt, zegt de Victoria watervallen. Deze watervallen zijn de grote toeristische attractie van Zimbabwe. De Victoria watervallen zijn de grootste ter wereld. De watervallen zijn meer dan 2,5 km breed en het water stort zich meer dan 100 meter naar beneden in de Zambezirivier. De watervallen zijn van grote afstand te zien en te horen en zijn een fenomenaal natuurverschijnsel.

Harare is de hoofdstad van Zimbabwe. De oorspronkelijke naam van Harare was Salisbury. De belangrijkste bezienswaardigheden in Harare zijn het nationaal museum en de kunstgalerij, het Leeuwen & Cheetah Park en de Larvon Vogeltuinen. Het Queen Victoria Museum geeft je een goed beeld over hoe de eerste bewoners van Zimbabwe leefden. Je kunt er onder meer een reconstructie van een Shona-dorp uit de 19e eeuw zien.

Het Great Zimbabwe National Monument is het grootste ruïnecomplex in Afrika ten zuiden van de piramides in Egypte. Het staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en dateert uit de periode van ca. 400 — 1450 na Chr. In de glorietijd bood het complex misschien wel plaats aan ongeveer 18.000 inwoners.

Het Hwange National Park is één van de grootste parken van Zimbabwe, zowel in grootte (14.620 km2) als in de verscheidenheid aan dieren en vogels die je er kunt vinden. Met meer dan 40.000 olifanten is Hwange bovendien één van laatste toevluchtsoorden voor olifanten in Afrika.

Mana Pools National Park bestaat uit meer dan 2000 km2 bos langs de oevers van de Zambezi Rivier. In het park vind je neushoorns, buffels, olifanten, antilope's en veel verschillende soorten vogels. Je kunt in dit park safaritochten maken, ook te voet.

advertentie

ZIMBABWE LINKS

Advertenties
• Zimbabwe verre reizen van ANWB
• Hotels Trivago
• Zimbabwe vliegtickets vergelijken
• Djoser Rondreis Zimbabwe
• Hotels Zimbabwe
• Safari Zimbabwe Tui Reizen
• Rondreizen Zimbabwe
• Autoverhuur Sunny Cars Zimbabwe
• Boeken, ook tweedehands, over ZIMBABWE bij Bol.com

Nuttige links

Africa Explorer (N)
Dieren in Zimbabwe (N)
Reisinformatie Zimbabwe (N)
Startpagina Zimbabwe (N)
Zimbabwe informatie - Reizendoejezo (N)
Zimbabwe Startnederland (N+E)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems