Landenweb.nl

TURKIJE
Op vakantie naar Turkije

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantie naar Turkije. In 2011 bezochten 1,2 miljoen landgenoten het zonnige vakantieland. Een stijging van bijna driehonderd procent ten opzichte van het jaar 2000. De overgrote meerderheid van de toeristen verschanst zich in de kustplaatsen aan de Egeïsche zee, Lycische kust en de Turkse Rivièra. Daarnaast is het unieke Istanbul traditiegetrouw een aantrekkelijke bestemming.

Hoe ziet een vakantie in Turkije eruit?
Een trip naar Turkije staat in het teken van zon, zee en strand! Het land ziet in het hoogseizoen vrijwel niets anders dan zon. Overdag zijn temperaturen van veertig graden eerder regel dan uitzondering en ook ’s nachts is het nog behoorlijk warm. Airconditioning is dan ook prioriteit nummer één. In Turkije is men gelukkig goed op de hoogte van deze toeristische behoefte. Er zijn geen of amper hotels en appartementen zonder airconditioning.

Qua verblijf zijn er een paar verschillende opties. Een flink gedeelte van de toeristen kiest voor een all inclusive in Turkije. Met dit concept is eten en drinken compleet verzorgd. Boodschappen doen is er dus niet bij. Doordat het leven relatief goedkoop is in het land, is ook deze verblijfsvorm hier goed betaalbaar. Een andere – zeer gangbare – optie is een verblijf in een appartement of een hotel met alleen logies, ontbijt of halfpension. In toeristische plaatsen als Alanya, Marmaris, Antalya, Kusadasi en Side is een supermarkt nooit ver weg. Het leven in een appartement is daardoor goed te doen.

Bovengenoemde steden zijn perfecte voorbeelden van massatoerisme. Deze steden leven ’s zomers praktisch alléén van het toerisme en zijn hier volledig op ingesteld. Als u op zoek bent naar een relatief onontdekte omgeving, dan biedt Turkije eveneens een prima oplossing. De regio Fethiye wordt nog weinig bezocht door Nederlanders en beschikt niet echt over grootschalige resorts. De natuur in de omgeving is daarnaast ongerept. Kortom: hier ervaart u minder luxe, maar meer rust en natuurschoon.

Wanneer boeken?
Een vakantie in het hoogseizoen kunt u het beste in januari boeken. Op deze manier bent u verzekerd van het hotel naar keuze en geniet u bovendien vroegboekkorting. Bent u minder van het plannen? Niet getreurd, er is altijd een tweede kans om alsnog een scherpe aanbieding te scoren. Het gigantische aanbod aan accommodaties zorgt ervoor dat er altijd een goedkope last minute naar Turkije beschikbaar is. Om hier écht gebruik van te maken is flexibiliteit qua hotel en datum een pre.