Landenweb.nl

Gumbet
 

Tui reizen Gumbet

To read about Gumbet in English - click here

advertentie
Gumbet Tui Reizen Turkije verre reizen van ANWB

Algemeen

Voorheen was Gumbet het uitgaanscentrum van Bodrum, maar tegenwoordig is het een volwaardige vakiantiebestemming. De stad is een prachtige bestemming voor een strandvakantie, want van de vele stranden zal je nooit genoeg krijgen. Het levendige centrum, de prachtige omgeving en de azuurblauwe zee completeren het beeld van een ideale vakantiebestemming. Luxe hotels, appartementen en resorts zijn er in overvloed, waar je optimaal zult genieten van een vakantie in Gumbet.

Gümbet SchiereilandGümbet SchiereilandFoto: Sailko CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Hotels Gumbet Vliegtickets Amsterdam Bodrum | Vliegennaar.nl

Ligging

Gumbet ligt in het zuidwesten van Turkije. Het naastgelegen Bodrum is de laatste jaren zo sterk gegroeid, dat de steden amper meer van elkaar te onderscheiden zijn. Gumbet ligt direct aan de Middellandse Zee. Vanuit de haven kun je eenvoudig en snel met de boot naar het Griekse eiland Kos.

advertentie
Naar Gumbet met Sunweb Autoverhuur Sunny Cars Bodrum Vliegveld

Weer

Zoals eigenlijk voor de gehele kuststrook van de Middellandse Zee geldt, heerst er ook in Gumbet een mediterraan klimaat. Dat heeft warme zomers en zachte winters tot gevolg. Er valt bijna het gehele jaar door nauwelijks neerslag. In de warme zomermaanden, wanneer de temperatuur erg kan oplopen, zorgt een verkoelend briesje van zee meestal voor wat verkoeling. Ook in de wintermaanden is het er goed toeven.

Geschiedenis

Gumbet is een typische moderne Turkse badplaats. Hoewel de stad al eeuwen oud is, is Gumbet zich pas in het tweede deel van de twintigste eeuw gaan ontwikkelen. Die ontwikkeling gebeurde in het kielzog van buurman Bodrum en was vooral gericht op het massatoerisme. Daarom bestaat het grootste gedeelte van de stad uit hotels, resorts en appartementencomplexen. Voor een compleet overzicht van de geschiedenis van Turkije zie de geschiedenispagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Gümbet Kasteel van BodrumGümbet Kasteel van BodrumFoto: Ad Meskens CC 3.0 Unported no changes made

Dat de Turkse badplaats niet echt een aansprekend verleden heeft, is ook terug te zien in de hoeveelheid bezienswaardigheden in de stad. Daarom moet je voor historische bezienswaardigheden uitwijken naar Bodrum. Daar moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan het kasteel van de stad, het kasteel van Sint Petrus, dat tevens dient als symbool van de stad. Ook het mausoleum van Halicarnassus, waarvan helaas alleen nog de fundering van overgebleven is, is absoluut een bezoekje waard. Dit mausoleum staat nog altijd te boek als één van de zeven wereldwonderen.

Theater van BodrumTheater van BodrumFoto: Onur CIHAN CC 4.0 International no changes made

Neem een kijkje bij de oude Romeinen en bezoek het antieke theater. Dit theater is tot in de details gerestaureerd en heeft veel van zijn oude charme terug gewonnen. In het dal tussen Bodrum en Gumbet staan ook nog enkele windmolens die je kunt gaan bekijken. Deze windmolens zijn door de lokale boeren gebouwd en worden tot op de dag van vandaag gebruikt.

Tips Gumbet

De meeste Nederlandse toeristen trekken echter richting Gumbet voor drie zaken: zon, zee en strand. En het liefst willen ze dan ook nergens meer over te hoeven nadenken. Deze elementen kunnen nauwelijks beter samen komen dan tijdens een heerlijke vakantie in Turkije. In de resorts van Gumbet geniet je onbeperkt en onbezorgd.

Kos AeskleipionKos AeskleipionFoto: Heiko Gorski CC 3.0 Unported no changes made

Mocht je genoeg hebben van het Turkse vasteland, dan kun je ook eenvoudig met de boot richting enkele Griekse eilanden varen. Bezoek bijvoorbeeld een dagje het idyllische Kos met haar pittoreske, typisch Griekse dorpjes, weelderige stranden en overvloed aan culturele bezienswaardigheden die uit de Klassieke Oudheid stammen.

Voor de vakantiegangers die wel van een feestje op zijn tijd houden, is Gumbet ook een uitermate geschikte bestemming. Ontdek vanaf het eind van de middag tot diep in de nacht het uitgaansleven rond de ‘barstreet’, waar diverse Nederlandse, Engelse en Duitse kroegen, cafés en discotheken te vinden zijn. Toeristen en locals komen vanuit de hele regio om hier te feesten, dus laat uw dansschoenen niet thuis.

Gumbet LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Gumbet Tui Reizen
• Naar Gumbet met Sunweb
• Vliegtickets Amsterdam Bodrum | Vliegennaar.nl
• Hotels Gumbet
• Turkije verre reizen van ANWB
• Autoverhuur Sunny Cars Bodrum Vliegveld
• Boeken, ook tweedehands, over Gumbet bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems