Landenweb.nl

SARDINIE
Het onitaliaanse Italiaanse eiland Sardiniƫ

'Je zult in Italië niet vinden wat je op Sardinië vindt, en je zult op Sardinië niet vinden wat je in Italië vindt' is een bekende uitspraak van Francesco Cetti, een monnik die in de 18e eeuw door Sardinië reisde. En deze uitspraak is zeer treffend.

Binnen de Domus de Janas
Bekende 'attracties' op dit on-Italiaanse, Italiaanse eiland zijn onder andere de Domus de Janas, eeuwenoude graftombes die in de bergen zijn uitgehakt, en de Nuraghes, torens uit de bronstijd die enkel op Sardinië voorkomen, en op de werelderfgoed cultuurlijst geplaatst zijn.

Ook de diverse plaatsen op het eiland zijn absoluut een bezoekje waard. Olbia, waar het vliegveld ligt, ligt aan de noordzijde van het eiland. Het bekendere Cagliari, dat de hoofdstad van Sardinië is, ligt in het zuiden.

De Nuraghes van boven bekeken
Nadat enkele rijke bankiers Sardinië bezochten in de jaren 60, en de prachtige stranden zagen aan de Costa Smeralda, riepen ze het eiland uit tot dé nieuwe bestemming voor de internationale jet-set. Mede hierdoor weten vele internationale bekendheden jaarlijks hun weg te vinden naar deze regio. Uiteraard spelen ook de vele luxueze hotels op Sardinië, de prachtig gelegen golfclubs en de vele spa's en kuuroorden hierbij ook een rol.

Sardinië
Op het eiland, waar naast Italiaans ook veel Sardijns gesproken wordt, heerst een ideaal Middelandse Zeeklimaat, waardoor het ieder jaargetij goed te bezoeken is.


Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie