Landenweb.nl

SAOEDI-ARABIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Riyad
  Oppervlakte  2.149.690 km²
  Inwoners  35,762,746
  (2021)
  Munteenheid  Saoedische riyal
  (SAR)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .sa
  Code.  SAU
  Tel.  +966

To read about SAUDI ARABIA in English - click here

Hotels Saoedie-Arabie

Vakantie en Bezienswaardigheden

Mekka en meer in het bijzonder, de Ka'aba is de meest heilige plaats op de planeet voor de volgelingen van de islam. Veel pelgrims beweren dat de graven van de Profeet Ismaël en zijn moeder zich in de buurt van dit geheiligde gebied bevinden. De Ka'aba is uniek in zijn architectuur, het mooiste deel is de twee meter hoge gouden poort. Het gebouw is bezaaid met in goud beschilderde verzen uit de Koran, die elk jaar worden vernieuwd om te voorkomen dat ze mat worden. Mekka wordt door miljoenen gelovigen bezocht en gekoesterd, ze komen om Allah te aanbidden. Een interessant feit is dat moslims wereldwijd in de richting van de Ka'aba knielen als ze bidden. De stad Mekka is verboden gebied voor niet-moslims.

Medina is op Mekka na de belangrijkste stad voor de islamitische tradities en overtuigingen. Het kroonjuweel van deze heilige stad is de moskee van de Profeet, waar de relieken en overblijfselen van de profeet Mohammed veilig worden onderhouden. In Medina staat oudste moskee op aarde, de Quba moskee. De regio is alleen toegankelijk voor moslims en zelfs de straten zijn verboden voor mensen die andere religieuze praktijken belijden.

De Rub Al Khali of het Lege Kwartier is een eindeloos zandgebied, dat zich uitstrekt over meerdere landen. Duizenden kilometers duinen en dorre woestenij, maken van deze plek de grootste zandwoestijn ter wereld. De omstandigheden zijn zo extreem, dat zelfs de lokale bedoeïenen niet diep in dit gebied doordringen. De Rub al Khali heeft een paar oase dorpen die contrasteren de onheilspellende stilte van de woestijn.

advertentie

SAOEDI-ARABIE LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Saoedi-Arabie Cruises Tui
• Saoedi-Arabie Hotels
• Auto huren in Saoedi-Arabie
• Boeken, ook tweedehands, over SAOEDI-ARABIE bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Saoedi-Arabië (N)
Reizendoejezo - Saoedi-Arabië (N)
Saoedi-Arabië Startsignaal (N+E)
Saudi-Arabië Startnederland (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems