Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalArabisch
   HoofdstadRiyad
   Oppervlakte2.149.690 km²
   Inwoners34.057.512 (mei 2019)
   MunteenheidSaoedische riyal
   Tijdsverschil+2
   Web | Code | Tel..sa | SAU | +966

Vakantie en bezienswaardigheden

Mekka en meer in het bijzonder, de Ka'aba is de meest heilige plaats op de planeet voor de volgelingen van de islam. Veel pelgrims beweren dat de graven van de Profeet Ismaël en zijn moeder zich in de buurt van dit geheiligde gebied bevinden. De Ka'aba is uniek in zijn architectuur, het mooiste deel is de twee meter hoge gouden poort. Het gebouw is bezaaid met in goud beschilderde verzen uit de Koran, die elk jaar worden vernieuwd om te voorkomen dat ze mat worden. Mekka wordt door miljoenen gelovigen bezocht en gekoesterd, ze komen om Allah te aanbidden. Een interessant feit is dat moslims wereldwijd in de richting van de Ka'aba knielen als ze bidden. De stad Mekka is verboden gebied voor niet-moslims.

Medina is op Mekka na de belangrijkste stad voor de islamitische tradities en overtuigingen. Het kroonjuweel van deze heilige stad is de moskee van de Profeet, waar de relieken en overblijfselen van de profeet Mohammed veilig worden onderhouden. In Medina staat oudste moskee op aarde, de Quba moskee. De regio is alleen toegankelijk voor moslims en zelfs de straten zijn verboden voor mensen die andere religieuze praktijken belijden.

De Rub Al Khali of het Lege Kwartier is een eindeloos zandgebied, dat zich uitstrekt over meerdere landen. Duizenden kilometers duinen en dorre woestenij, maken van deze plek de grootste zandwoestijn ter wereld. De omstandigheden zijn zo extreem, dat zelfs de lokale bedoeïenen niet diep in dit gebied doordringen. De Rub al Khali heeft een paar oase dorpen die contrasteren de onheilspellende stilte van de woestijn.

SAOEDI-ARABIE LINKS

Advertenties
• Saoedie-Arabie Vliegtickets.nl
• Saoedi-Arabie Hotels
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Saoedi-Arabië Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Saoedi-Arabië (N)
Reizendoejezo - Saoedi-Arabië (N)
Saoedi-Arabië Startsignaal (N+E)
Saudi-Arabië Startnederland (N)
Telefoongids Saudi-Arabië (N)
Schrijf uw artikel over SAOEDI-ARABIE

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems