Landenweb.nl

NOORD-KOREA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Koreaans
  Hoofdstad  Pyongyang
  Oppervlakte  120.538 km²
  Inwoners  25,972,591
  (2021)
  Munteenheid  Noord-Koreaanse won
  (KPW)
  Tijdsverschil  +8
  Web  .kp
  Code.  PRK
  Tel.  +850

To read about NORTH KOREA in English - click here

Hotels Noord-Korea

Vakantie en Bezienswaardigheden

Noord-Korea is nog een gesloten land. Jaarlijks mogen maar een gering aantal westerse toeristen dit land bezoeken. De meest bezochte stad is de hoofdstad Pyongyang.

Opvallend is het 20 meter hoge bronzen beeld van Kim Il-Sung op Mansudae. Dit beeld, opgericht door de leider zelf, zal zeer waarschijnlijk het eerste zijn wat u bezoekt. Het geheel doet een beetje surreëel aan, maar hou er rekening mee dat de lokale bevolking verwacht dat bezoekers deze plek serieus en met respect bekijken. De metro van Pyongyang is het diepste metro systeem in de wereld op meer dan 110 meter diep. Er zijn grote socialistische realistische muurschilderingen op de stations te zien, elk station is ontworpen om een andere ideaal te belichamen. De Juche Toren is een 170 meter hoog monument en is gewijd aan de Juche filosofie van Kim Il Sung. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de stad. Bijna elke stad heeft zijn eigen kinderpaleis, Pyongyang heeft de grootste. Na de lessen in de ochtend brengen kinderen de middag door in het paleis om kunst of andere speciale vaardigheden te oefenen. Kinderen kiezen hun gebied van specialisatie in samenwerking met leraren zodra ze oud genoeg zijn om deel te nemen (vanaf ongeveer 11 jaar).

De Koguryo graven bestaan uit een aantal groeps- en individuele graven. In totaal ongeveer 30 individuele graven van de latere periode van het Koguryo Koninkrijk, een van de machtigste koninkrijken in het noordoosten van China en de helft van het Koreaanse schiereiland. Ze dateren van tussen de 3e eeuw voor Christus tot de 7e eeuw na Christus. De graven, vele met mooie muurschilderingen, zijn bijna de enige overblijfselen van deze cultuur. Slechts ongeveer 90 van de meer dan 10.000 Koguryo graven uit China en Korea hebben muurschilderingen. Bijna de helft van deze graven bevinden zich op deze plek. De schilderijen bieden een unieke getuigenis van het dagelijks leven van deze periode.

advertentie

NOORD-KOREA LINKS

Advertenties
• Hotels Noord-Korea
• Boeken, ook tweedehands, over NOORD-KOREA bij Bol.com

Nuttige links

Noord-Korea Jouwpagina (N)
Noord-Korea Startnederland (N+E)
Reisinformatie Noord-Korea (N)
Reizendoejezo – Noord-Korea (N)
Rondreis door Noord-Korea (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems