Landenweb.nl

NAMIBIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Windhoek
  Oppervlakte  824.292 km²
  Inwoners  2,619,666
  (2021)
  Munteenheid  Namibische dollar
  (NAD)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .na
  Code.  NAM
  Tel.  +264

To read about NAMIBIA in English - click here

Namibie verre reizen van ANWB

Vakantie en Bezienswaardigheden

Windhoek is de hoofdstad en grootste stad van Namibië en de toegangspoort tot het land. De grote driehoekige vorm van het Independence Museum is de nieuwste toevoeging aan de skyline van Windhoek. Het museum en monument zijn gewijd aan de strijd Namibië voor de onafhankelijkheid van Namibië is gelegen in de historische wijk op de Robert Mugabe Avenue. Deze 40 meter grote glimmende reus staat in een schril contrast met zijn buurman de Alte Feste. Dit oude fort was ooit het huis van de Duitse Schutztruppe.

De Alte Feste werd gebouwd in 1890 om de eerste kolonisten in Windhoek te beschermen. Later gebruikten Zuid-Afrikaanse troepen de Alte Feste als hun hoofdkwartier. De Alte Feste toont nu historische voorwerpen en heeft interessante informatie over Namibië van haar vroegste bewoners en tribale cultuur tot aan de onafhankelijkheid. De National Art Gallery van Namibia is gevestigd in een van de nieuwere gebouwen op Robert Mugabe Avenue. De permanente collectie stelt historische en hedendaagse Namibische kunstwerken ten toon. De collectie bevat werken van John Muafangejo, Joseph Madisia, Pedro Vorster, Susan Mitchinson en Inatu Indongo. Wisselende exposities loodsen de bezoekers door het Namibische kunstlandschap.

Het Etosha National Park ligt in Noord Namibië en is een van de belangrijkste attracties van het land. Het park ligt rondom een 5.000 km² grote zoutpan. Vanwege de royale afmetingen van het park en de vele dieren is Etosha een van de meest populaire wildparken van Afrika. Het wild in Etosha is verrassend overvloedig voor een grotendeels dorre streek. Grote antilope’s zoals kudu, eland en oryx kunnen, verspreid over het park, worden gezien. ook nog grotere zoogdieren zoals olifanten, giraffen en zelfs de bedreigde zwarte neushoorn worden vaak gezien. Etosha's toproofdier is de leeuw, met luipaard en cheeta voltooien ze het trio van grote katten. Andere roofdieren zijn de hyena en kleinere carnivoren zoals de jakhals. Ten noorden van Etosha ligt het traditionele land van de Owambo. Het is het dichtstbevolkte gebied van het land.

advertentie

NAMIBIE LINKS

Advertenties
• Namibie verre reizen van ANWB
• Goedkope vliegtickets Namibie | Vliegennaar.nl
• Hotels Trivago
• Rondreizen Namibie Tui Reizen
• Djoser Rondreizen Namibie
• Bouw je eigen NamibieRondreis
• Rondreizen Namibie
• Hotels Namibie
• Auto huren in Namibie
• Camperreizen Namibie
• Boeken, ook tweedehands, over NAMIBIE bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Namibie (N)
Namibië informatie - Reizendoejezo (N)
Namibië Startnederland (N+E)
Reisinformatie Namibië (N)
Rondreis door Namibië (N)
Rondreis Namibie

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems