Bounty Maleisië
Kuala Lumpur

Maleisië wordt vaak beschouwd als twee landen in één gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. Borneo en het westelijke schiereiland zijn twee verschillende werelden maar varen onder één vlag. Bevolkt door een mix van Maleisiërs, Chinezen, Indiërs en inheemse groepen maakt Maleisië tot één van de meest veelzijdige landen in Azië wat betreft de keukens , de traditionele architectuur en landelijke ambachten.

Onbekende schoonheid


Als je vraagt aan reizigers welk land in Zuid-Oost Azië ze per se willen zien zal Maleisië niet in de Top 3 staan. Dat is zonde want het is een schitterend land en daarnaast makkelijk te bereizen. Het heeft een verbazingwekkend natuurlijke schoonheid met prachtige stranden en een aantal van 's werelds oudste tropische regenwouden, waarvan een groot deel ook toegankelijk is.

De vele tropische eilanden voor de kust maken het daarnaast ook nog eens een prima land voor strandvakanties. Het westelijk gelegen schiereiland biedt de steden, de prachtige rijstvelden en schitterende stranden. Het beboste Borneo, met één van de hoogste bergen in Zuidoost Azië, herbergt een ongekend mooie natuur en de mooiste eilanden in Azië. Er is zo veel te zien in het land dat je er makkelijk twee maanden kan verblijven zonder je een dag te vervelen.

Bezienswaardigheden


Naast een schitterende natuur vindt je in Maleisië ook nog indrukwekkende steden en dorpen. De internationale grootmacht Kuala Lumpur doet iedereen verbazen maar ook sfeervolle steden als Melaka, Kuching en Georgetown zijn een must tijdens je reis door dit veelzijdige land. Sla een reisgids Maleisië open en je zal verstelt staan van de vele bezienswaardigheden.

Daarnaast is de multiculturele samenleving al een highlight op zich. Maar wat zijn nu Maleisië bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen? Hier een Top 5 van de bezienswaardigheden waarvan wij vinden dat je ze móet zien.

Kota Kinabalu – waarschijnlijk de bekendste highlight van Maleisië. Tevens ook de hoogste berg in Zuid-Oost Azië met 4.95 meter hoogte. Het is toeristisch, en bijzonder druk maar het uitzicht vanaf de top maakt dat het allemaal waard!

Perhentians – de mooiste eilanden rondom Maleisië. Kristalhelder water, dichte en vruchtbare jungles en witte stranden zijn hier standaard. ’s Avonds wordt het strand verlicht met kampvuurtjes en lampionnen.

Sepilok - het Sepilok Orang Oetan Rehabilitation Centre is een wereldberoemd reservaat. Een bezoek aan dit bijzondere reservaat brengt je in contact met de bijzondere Orang Oetans.

Taman Negara NP – het Taman Negara National Park herbergt het oudste regenwoud ter wereld. Je vindt hier eeuwenoude, reusachtige bomen die alle andere planten en dieren lijken te overschaduwen.

Ipoh - niet de grootste stad van Maleisië en misschien ook niet de bekendste. Het is naar onze mening wel één van de mooiste. Ipoh staat vol met koloniale gebouwen en oude herenhuizen.

Benieuwd naar Maleisië? Voor dat je vertrekt kan je hier nog lezen wat de beste reistijd Maleisië is.

Mocht je jouw reis naar Maleisië willen combineren met een trip of reis naar bijvoorbeeld het zuiden van Thailand is dat heel goed te doen. Je kunt heel gemakkelijk de grens over tussen Thailand en Maleisië. Je kunt plekken als Krabi en de Koh Phi Phi eilanden dan heel makkelijk bezoeken.

MALEISIE LINKS

• Fox verre reizen van ANWB
• Maleisie Vliegtickets.nl
• Jouw reis voor de beste prijs - Prijsvrij.nl
• Vakantie Maleisie
• Djoser Rondreis Maleisie
• Rondreis Maleisie Kras Reizen
• Travelworld Maleisie
• Rondreis Maleisie
• Rondreizen Maleisie
• Kuala Lumpur Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Maleisie
• Maleisie Vliegvakanties WTC
• Ferry overtochten van en naar Maleisie
• Kuala Lumpur Vliegtickets Tix.nl

Artikelen


   MALEISIE

Door de Cameron highlands
Van Penang naar Cherating
Cherating Voorportaal van het paradijs
rondreis MH deel 1e
rondreis MH deel 2e
rondreis MH deel 3a
Bezienswaardigheden Maleisië